Kadına şiddet

Suudi aktivistler serbest

Suudi Arabistan’da kadınların otomobil kullanmasını engelleyen yasağı delen Luceyn Haslul ve ona destek veren Meysa Amudi iki ay tutukluluktan sonra tahliye edildi.

Luceyn Haslul, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Suudi Arabistan sınırını araba kullanarak geçmeye çalışırken tutuklanmıştı. [Fotoğraf: AP]

suudi arabistan’da kadınlar için geçerli olan araba kullanma yasağını çiğneyen iki aktivist, yaklaşık iki ay hapis yattıktan sonra tahliye edildi.

1 aralık'ta tutuklanan aktivist ve gazeteci meysa amudi ve luceyn haslul serbest bırakıldı.

luceyn haslul, birleşik arap emirlikleri’nden (bae) suudi arabistan sınırını araba kullanarak geçmeye çalışırken tutuklanmıştı.

bae’de çalışan suudi arabistanlı bir gazeteci olan meysa amudi de, haslul’a destek vermek için gittiği olay yerinde tutuklanmıştı.

'soruşturma sosyal medya faaliyetleri üzerinden yürütülüyor'

afp'ye konuşan aktivistler, soruşturmanın araba kullanmak meselesinden çok iki aktivistin sosyal medya platformlarındaki faaliyetleri üzerinden yürütüldüğünü söyledi. 

iki aktiviste tam olarak hangi suçların yöneltildiği ve hangi koşullar altında tahliye edildikleri net bilinmiyor.

haslul'un twitter’de 232 bin takipçisi var. aktivist, tutuklanmadan önce yetkililer tarafından sınırda bekletilerek geçirdiği 24 saat boyunca twitter hesabından çok sayıda paylaşımda bulunmuştu.

amudi'nin ise 136 bin twitter takipçisi bulunuyor. amudi, kadınlara yönelik araba kullanma yasağına karşı youtube’de yayınlanan bir programda sunuculuk da yapmıştı.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;