Kafkasya

Tacikistan sandık başına gidiyor

Tacikistan’da halk bugün yeni cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. Seçime 6 aday katılıyor.

cumhurbaşkanı imamali rahman’ın dördüncü kez cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak için yarışacağı seçimin arifesinde ülke genelinde propaganda yapılmadığı “sessizlik günü” ilan edildi.

bugün yapılacak seçimde cumhurbaşkanı rahman’ın yanı sıra, sosyalist parti adayı  abdulhalim gaffarov, komünist parti adayı ismail talbakov, demokrat parti adayı saidcafer ismanov, ekonomik reformlar partisi adayı alim babayev ve çiftçiler partisi adayı talibek buhariyev mücadele edecek.

500 yabancı gözlemci izleyecek

seçimler için ülke genelinde 3 bin 151 seçim sandığı kuruldu. 4 milyon 180 bin seçmenin oy kullanacağı seçimleri 500’den fazla yabancı gözlemcinin izlemesi bekleniyor.

tacikistan’da bir adayın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için toplam seçmen sayısının en az yüzde 50’sinin oyunu alması gerekiyor. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;