Kafkasya

Total, Azerbaycan’da yeni doğalgaz yatağı buldu

Fransız petrol şirketi Total, Azerbaycan’ın başkenti Bakü yakınlarında, Hazar denizinde zengin doğalgaz yatağı bulduğunu açıkladı.

Konular: Şirketler

Haberin Öne Çıkanları

Bakü yakınlarında doğalgaz yatağı

fransız petrol şirketi total azerbaycan’da hazar denizi kıyılarında zengin doğalgaz yatağı buldu.

yeni yatak bakü’nün 100 kilometre güneyinde absheron havzasında bulundu. şirket jeologları yerin 6550 metre altında tespit edilen yatağın 270 kilometre kare bir alanı kapsadığını açıkladılar.

konu ile ilgili olarak fransız petrol şirketi total'den yapılan açıklamada, rezervin zengin kaynaklar açısından ciddi olabileceği belirtildi.

bu arada, fransız petrol şirketi total'in başkan yardımcısı michael borrell ve beraberindeki heyet, bulunan yeni doğalgaz rezervi hakkında bilgi vermek üzere azerbaycan cumhurbaşkanı ilham aliyev tarafından kabul edildi.

kabulde, borrell ve beraberindeki heyetin, cumhurbaşkanı aliyev'e bulunan yeni doğalgaz rezervi hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

michael borrell, total ve azerbaycan devlet petrol şirketi (soccar) tarafından yürütülen doğalgaz arama çalışmaları sonucu bulunan yeni doğalgaz rezervinin önemli olduğunu belirterek, total ve soccar arasında yürütülen işbirliğinin başarılı bir biçimde devam ettiğini ve bundan sonra da genişleyerek pekişeceğini söyledi.

cumhurbaşkanı aliyev, kabulden sonra konu ile ilgili olarak, bir basın açıklaması yaptı.

aliyev açıklamasında, abşeron yatağında bulunan yeni doğalgaz rezervinin çok büyük olduğunu, bu durumu azerbaycan kamuoyunu ile bütün azerbaycan halkına duyurmak ve onları tebrik etmek istediğini söyledi.

abşeron yatağında yeni doğalgaz yatağının bulunmasının büyük bir olay olduğunun altını çizen aliyev, bulunan yeni doğalgaz rezervinin azerbaycan doğalgaz potansiyelin gelişmesine verilen büyük bir katkı olduğunu da ifade etti. aliyev, bulunan yeni doğalgaz yatağı ile beraber azerbaycan'ın doğalgaz ihraç eden bir ülke gibi dünya kamuoyu tarafından görülmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

azerbaycan, geçen yıl kasım ayında da yeni bulduğu ''ümid'' doğalgaz yatağını faaliyete geçirmişti.

azerbaycan'da, bugünkü teknoloji ile kanıtlanmış 1,5 milyar ton petrol ve 2,2 trilyon metreküp doğal gaz rezervleri bulunuyor. ülkenin yıllık petrol üretimi  50 milyon ton, yıllık doğalgaz üretimi ise 23.3 milyar metreküp. 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;