Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası

Türkiye Fransa'yı devirdi

Tarihinde ilk kez 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası katılan Türkiye, ilk maçında turnuvanın favorilerinden Fransa'yı 50-48 mağlup etti.

Konular: Spor, Basketbol
Türkiye, ikinci çeyrek sonunda 10 sayı geriye düştü. [Fotoğraf: AA]

türkiye, ev sahipliği yaptığı turnuvanın ilk karşılaşmasında 10 sayı geriye düşse de, fransa'yı iki sayı farkla mağlup etmeyi başardı.

ankara'da oynanan maçın ilk çeyreği fransa'nın 15-14'lük üstünlüğü ile sona erdi. ilk yarı sonunda ise fransa farkı 10 sayıya çıkardı. üçüncü çeyrekte toparlanan türkiye, son bölüme bir sayılık avantajla girmeyi başardı.

son çeyrekte büyük bir çekişmeye sahne olan maçı türkiye, iki sayı farkla kazandı.

türkiye'de sanders 13, işıl alben 12 ve nevriye yılmaz 10 sayı attı. fransa'da ise çift haneli sayılara ulaşan tek isim 11 sayı atan gruda oldu. 

türkiye gruptaki ikinci maçını kanada ile oynayacak. 

türkiye fransa, kanada ve mozambik ile b grubu'nda yer alıyor. ay yıldızlılar rakibiyle 2011 ve 2013 avrupa şampiyonası yarı finalinde karşılaşmıştı. türkiye, 2011'de rakibini elerken, 2013'te mağlup olmuştu.

dünya şampiyonası'nda dört grupta 16 takımın mücadele edecek. gruplarda ilk sırayı alan ekipler doğrudan çeyrek finale yükselecek. iki ve üçüncü sırada yer alan takımlar ise eleme turu oynayacak.

17'nci kez yapılan turnuva ilk kez türkiye'de düzenleniyor. 27 eylül'de başlayan şampiyona 5 ekim'de istanbul'da oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

'iyi bir geri dönüşü başardık'

türkiye a milli kadın basketbol takımı başantrenörü ceyhun yıldızoğlu, "çok iyi oynamamamıza rağmen kazanmayı bildik" dedi.

yıldızoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, şampiyonaya kazanarak başladıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "çok tecrübeli bir takımız. oyuncularım maçın genelinde sorumluluk aldı. ikinci yarıya başlarken büyük bir enerjiye ihtiyacımız olduğunu biliyorduk. gerek savunma değişiklikleri gerek hücumdaki başarımızla kazandık" diye konuştu

fransa'nın özel ve iyi bir takım olduğuna dikkati çeken yıldızoğlu, şunları kaydetti:

"son yıllarda fransa ile çok karşılaşıyoruz ve maçlarımız hep başa baş geçiyor. rakibimiz bugün de aynı gayreti gösterdi ama maçın sonunu biz iyi oynadık ve kazanan taraf olduk. iki yarıyı farklı değerlendirmek gerekiyor. ilk yarı bir türlü iç-dış dengesini sağlayamayan bir takımdık. soyunma odasında oyuncularıma daha enerjik oynamamız halinde her şeyin yoluna gireceğini söyledim. ikinci yarı fransa'nın bizi tam olarak nasıl durdurmak istediğinin farkına vardık ve doğru organizasyonlarla sonuca gittik. takım olarak iyi bir geri dönüş başardık."

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;