Suriye'de iç savaş

Türkiye sınırında yığılma

Rejim ve Rusya’nın Halep ve civarına yönelik saldırılar nedeniyle 1-16 Şubat arasında BM’nin verdiği bilgiye göre en az 70 bin sivil evlerini terk ederek Türkiye'nin Öncüpınar sınır kapısına yığıldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü de bu yığılmayı uydu fotoğraflarıyla gösterdi.

Soldaki uydu fotoğrafı 9 Aralık 2015'te, Sağdaki ise 16 Şubat 2016'da çekildi. [Fotoğraf: HRW]

insan hakları izleme örgütü hergün kampa 2400’den fazla ailenin geldiğini de vurguladı. örgüt, türkiye’ye sınırını açma çağrısında bulundu. ancak türkiye’de halihazırda en az 2,5 milyon suriyeli bulunuyor. azez’deki sivillerin büyük bir tehlike altında olduğunu söyleyen örgüt, bölgede hastanelere yönelik saldırıların fotoğraflarını da kendi askeri uzmanlarına incelettiğini ve onların da bu saldırıların rejimin elinde bulunan füzelerle yapıldığı sonucuna ulaştığını vurguladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;