Ukrayna

Ukrayna'da en az 23 ölü

Çatışmaların yeniden tırmandığı Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte en az 13 asker, 10 da sivil hayatını kaybetti.

Konular: Ukrayna, Avrupa, Rusya
Kiev yönetimiyle doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalarda 5 binden fazla insan öldü. [Fotoğraf: AP]

ukrayna'nın doğusundaki gerginliğin giderilmesine ilişkin ukrayna-rusya-agit üçlü temas grubu'nun toplantısından uzlaşma sağlanamamışken ülkenin doğusunda çatışmalar artıyor.

yetkililer ile rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar, ayrılıkçıların saldırısı altındaki debaltseve çevresinde yoğunlaşmış durumda.

son 24 saatte en az 13 asker ile 10 sivil hayatını kaybetti.

ağır bombardıman altındaki debaltseve kasabasına en az 10 gündür elektrik, su ve gaz verilemiyor. özel minibüslere ve otobüslere konulan bölge sakinleri kasabayı boşaltıyor. başbakan arseniy yatsenyuk, talimatın kendisinden geldiğini söyledi.

uzlaşma yok

belarus'un başkenti minsk'te düzenlenen ukrayna-rusya-agit üçlü temas grubu toplantısında, ukrayna'nın doğusundaki gerginliğin giderilmesi konusunda uzlaşma sağlanamamıştı. taraflar, doğudaki gerginliğin giderilmesine ilişkin yapılan bu görüşmelerde bir sonuca ulaşılamamasında birbirlerini suçlamıştı.

ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen donetsk ve luhansk halk cumhuriyetleri temsilcilerinden vladislav deynego, görüşmelerin ardından doğudaki durumun istikrara kavuşturulmasına ilişkin herhangi bir dokümanın imzalanmadığını söylemişti. deynego, "ateşkesin sağlanması konusunda uzlaşma sağlanamadı" demişti.

5 binden fazla kişi öldü

ukrayna'da geçen nisan ayında kiev yönetimiyle doğudaki rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında başlayan çatışmalar son aylarda uygulanmaya çalışılan ateşkes girişimlerine rağmen devam ediyor. bugüne kadar 5 binden fazla insanın öldüğü ve yaklaşık 1,5 milyon insanın göç etmek zorunda kaldığı çatışmalardan dolayı kiev ve batılı ülkeler rusya'yı suçluyor. moskova'nın ayrılıkçılara silah ve asker desteği sağladığı iddiası var. putin yönetimi ise bu iddiaları reddediyor.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;