Türkiye

Van’da deprem

Van'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van'ın ilçelerinde ve köylerinde de hissedildi.

Konular: Türkiye

başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, van il merkezinde saat 03.16'da, 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

yerin 10,5 kilometre derinliğinde oluşan deprem başta van merkez ilçe olmak üzere bazı ilçe ve köylerde de hissedildi. 

van depremi

van'da 23 ekim 2011'de 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

merkez üssü van'a 17 kilometre uzaklıktaki tabanlı köyü olan deprem 25 saniye sürdü.

türkiye saati ile 13:41'de gerçekleşen deprem hakkari, ağrı, iğdır, erzurum, kars, muş, bitlis, siirt, batman, mardin, diyarbakır, şanlıurfa gibi çevre illerin yanı sıra iran ve kuzey irak'ta da hissedildi.

depremde 601 kişi hayatını kaybetti 4 bin 152 kişi yaralandı.

cumhuriyet tarihi boyunca anadolu'da meydana gelen en büyük depremlerden biri olan van depreminde binalar yıkıldı, elektrik ve telefon hatları kesildi. van - erciş karayolu üzerinde üç ayrı noktada çökme meydana geldi. çökmeler nedeniyle karayolu ulaşımının sağlanmasında güçlükler yaşandı. van merkezde, doğalgaz boru hattında meydana gelen sızma nedeniyle doğalgaz akımı kesildi. bazı mahallelerde boru hatlarında meydana gelen patlama nedeniyle şehrin bazı kesimlerine su verilemedi.

yüzlerce aile çadır kentlerde yaşamak zorunda kaldı. bazı aileler hâlâ konteynır kentte yaşamını sürdürüyor.

9 kasım depremi

van'da 9 kasım 2011 günü akşam saatlerinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. depremin merkez üssü, van'a 16 km uzaklıktaki edremit ilçesiydi. depremin etkisiyle ikisi otel olmak üzere 25 bina yıkıldı, 40 kişin hayatını kaybederken 30 kişi de enkazlardan sağ kurtarıldı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;