NBA

Warriors 40 yıl sonra finalde

NBA'de Cleveland Cavaliers'ın finaldeki rakibi Golden State Warriors oldu. Warriors, Houston Rockets'ı 104-90 mağlup etti. Seriyi 4-1'le bitirdi ve Batı Konferansı'nın şampiyonu oldu.

Konular: Spor, Basketbol
Warriors Batı Konferansı şampiyonluk kupasını kaldırdı. [Fotoğraf: AFP]

en son 1975'te finale çıkan ve şampiyonluğu kazanan warriors 40 yıl sonra finalde mücadele edecek.

oracle arena'da oynanan serinin beşinci maçına konuk rockets iyi başladı. ilk çeyreği beş sayı önde geçti. ikinci çeyrekten itibaren oyun üstünlüğünü eline geçiren warriors ilk yarıyı 52-46 önde bitirdi. son çeyreğe de altı sayı farkla önde girmeyi başaran ev sahibi takım, son çeyrekte farkı daha da açtı ve maçı kazandı.

warriors'ta stephen curry 26 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle maçın en etkili ismi oldu. harrison barnes da 24 sayı, 7 ribaunt, klay thompson da 20 sayı, 4 asist ile galibiyete katkı yaptı.

rockets'ta ise yıldız oyuncu james harden 14 sayıda kaldı. konuk ekibin en etkili ismi 18 sayı, 16 ribaunt ile maçı tamamlayan dwight howard oldu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;