İsrail - Filistin sorunu

Yahudilerden İsrail'e protesto

İsrail, ABD ve Londra’da bazı Yahudiler İsrail karşıtı protesto gösterileri düzenledi. Siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail’in Filistin’e saldırılarına son vermesini ve uluslararası toplumun İsrail’i boykot etmesini istedi.

New York'taki protestocular "Yahudilik, Siyonizm terörizmine karşıdır" pankartı açtı. [Fotoğraf:AA]

israil’in filistin’e saldırılarına dünyanın farklı yerlerindeki siyonizm karşıtı yahudiler tepki gösterdi. abd, ingiltere ve israil’de bir araya gelen yahudiler, israil’in saldırılarına son vermesini ve dünyanın bu devlete tepki göstermesini istedi.

“siyonist hareket yahudiliğe zarar veriyor”

abd'nin new york kentindeki birleşmiş milletler binasının önüne gelen bazı yahudiler, filistin bayrağı ve israil karşıtı pankartlar açtı.
"israil'e boykot" diye slogan atan eylemciler, gazze'ye düzenlenen saldırıların bir an önce son bulması için bm'yi göreve çağırdı. protestoculardan joel eidlisz, siyonist hareketin yahudiliğe zarar verdiğini belirtti.

“bbc israil yanlısı”

Londra'daki bu Yahudi kadın "Yahudiler Filistin kuşatmasına karşı" yazılı bu pankartı taşıdı.
[[Fotoğraf:AA]]

israil'in ingiltere büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, filistin'e yönelik devam eden saldırıları protesto etti.
siyonizm karşıtı yahudi grupların da destek verdiği ve londra polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto dolayısıyla kimi zaman trafikte aksamalar yaşandı.

bu kişiler, kudüs ve batı şeria'da meydana gelen son olayları aktarırken israil yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle ingiliz yayın kurumu bbc'yi de protesto etti.

muhammed ebu kudayr’ın resmini taşıdılar

İsrail'de antisiyonist yahudiler öldürülen Filistinli genç Muhammet'in fotoğraflarını taşıdı.
[[Fotoğraf:AFP]]

israil’de ise siyonizm karşıtı yahudiler öldürülen 16 yaşındaki filistinli muhammed ebu kudayr’ın ailesine başsağlığı dilemeye gittiler. 

ellerinde kudayr’ın resmini tutan bu yahudiler onu öldürenlerin bulunmasını ve israil’in filistinli sivillere saldırılarına son vermesini istedi.

kaynak: aa, reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;