Türkiye

Yalnız çocuğa bilet satılmayacak

Ankara Valiliği, şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında ve benzeri yerlerin yazıhanelerinde yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi olmayan yalnız çocuklara bilet satışı yapılmasını yasakladı.

Konular: Türkiye
Görevliler, çocukların ailelerine ulaşıp seyahat hakkında bilgi verecek. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

ankara valisi alaaddin yüksel imzalı genelgede ankara sınırlarında evden ya da yurtlardan kaçan, kaybolan çocukların başlarına gelebilecek ve yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi amacıyla tedbir alınmasının uygun görüldüğü belirtildi:

"şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında ve benzeri yerlerin yazıhane/acentelerinde yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmayan yalnız çocuklara bilet satışı yapılmayacaktır. çocukların yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde, yazıhane/acentelerde görevli bilet satış personelince iletişim araçları vasıtasıyla velisi, vasisi veya kanuni temsilcisiyle irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgileri olup olmadığı teyit edilecektir."

vali yüksel çocukların yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığının tespit edilmesi halinde kolluk kuvvetlerine ve ailesine bilgi verileceğini açıkladı. bu karara uymayanlara 100 liralık para cezası uygulanacak. 

kaynak: anadolu ajansı


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;