PKK

YDG-H Silvan sorumlusu öldürüldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 mahallede 9 gündür süren operasyonda biri YDG-H'nin Silvan sorumlusu olmak üzere 5 PKK'lı öldürüldü. Operasyonlarda 1 asker ve 1 polis şehit oldu.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: DHA]

diyarbakır valiliği, silvan ilçesinde 5 pkk'lının öldürüldüğünü açıkladı. jandarma ve emniyet tarafından pkk'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda örgütün gençlik yapilanmasi ydg-h 'nin silvan ilçe sorumlusu süleyman güleç de çatışmalarda öldürülenler arasında. al jazeera'nın emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu kişi daha önce suriye kobani kentinde çatışmalara katıldı ve buradan dönünce silvan ilçesi ydg- h sorumlusu olarak gorevlendirildi.  güleç'in silvan ilçesinde pkk'ya eleman kazandırma,  güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı, mahallelere hendek kazma ve patlayıcı tuzaklama faaliyetlerini organize ettiği savunuluyor. vatandaşlardan örgüte verilmek üzere zorla para topladığı açıklanan ydg-h silvan sorumlusu güleç'in, ilçe merkezindeki olayların bitmesini isteyen vatandaşları da ölumle tehdit ettiği iddi aediliyor.

1 polis şehit oldu

diyarbakır'ın silvan ilçesinde güvenlik güçlerinin sürdüğü operasyon sırasında pkk'lı teröristlerin diyarbakır yolu üzerinde zırhlı araca düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. operasyonda daha önce de 1 asker şehit olmuştu.

hastanede tedaviye alınan polisin sağlık durumunun hafif olduğu belirtildi. saldırıyı düzenleyen pkk'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

hendekleri kapatan kepçe molotof kokteyli ile yakıldı

silvan'da sokaklara kazılan hendekleri kapatmak için kullanılan ve arıza yapan bir kepçe, diyarbakır'a tamire götürüldü. bu sırada pkk'lılar kepçeye molotof kokteyli atıp ateşe verdi. yanan kepçeyi bölgede bulunan vatandaşlar söndürdü.

silvan'da bulunan ve aralarında hdp milletvekillerinin de bulunduğu bir grup akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı bulunan tekel mahallesi'ne girmek istedi. mahalle girişinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, grubun geçişine izin verilmeyeceğini ve dağılmaları yönünde anonslar yaptı. grubun dağılmaması üzerine polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. bir süre devam eden olayların ardından grup bölgeden ayrıldı.

valilikten açıklama

diyarbakır valiliği, 3 mahallesinde 9 günden bu yana sokağa çıkma yasağı süren silvan ilçesinde pkk'lılara düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. açıklamada, 1 askerin şehit olduğunu 5 pkk'lının da öldürüldüğünü ifade edildi. çarşamba akşamı pkk saldırısında da 1 polis şehit oldu. ilçede halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, halkın her türlü pkk eyleminden  korunması, güvenliği sağlanması amacıyla ilgili mevzuat kapsamında her türlü önlemin alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"son dönemde bölgede meydana gelen gelişmeler kapsamında, silvan ilçe merkezinde faaliyet yürüten, yol kesme ve barikat kurmak suretiyle, vatandaşların günlük yaşam ve sosyal hayatını etkileyen eylem ve olayları gerçekleştiren terör örgütü pkk mensuplarını yakalamak, sokak aralarına açılmış hendek ve barikatları kaldırmak ve tuzaklanan mayın, el yapımı patlayıcıları bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla silvan ilçe merkezinde 3 mahallede operasyon icra edildi."

3 sivil yaralandı

valilik tarafından yapılan açıklamada, çıkan olaylarda 3 sivilin de yaralandığına yer verilirken, şunlar ifade edildi:

"operasyon kapsamında icra edilen tüm faaliyet ve müdahalelerde vatandaşlarımızın zarar görmemesi maksadıyla silvan kaymakamlığı'nca operasyon icra edilen 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, güvenlik güçlerince de vatandaşlarımıza zarar gelmemesi maksadıyla her türlü önlem alınmakta ve gerekli tedbirler titizlikle yerine getirilmektedir. operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca, güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcı maddelere ait şarapnel parçaları bölgedeki vatandaşlarımıza isabet etmiş ve neticesinde, ikisi yaşı küçük olmak üzere üç vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları silvan devlet hastanesi'nde tedavilerine devam edilmektedir. 11 kasım 2015 tarihinde icra edilen faaliyette, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, bir kahraman silah arkadaşımız ise, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, aynı operasyonda ise 5 btö'nun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir."

valilik: keşif dışında havadan müdahale yapılmadı

diyarbakır valiliği, silvan ilçesi ile ilgili asılsız haberler yapıldığını, sürdürülen operasyon kapsamında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının sürdürülmesine yönelik güvenlik güçlerince yoğun bir çaba gösterildiğini bildirdi ve şunlar söylendi:

"bunlara rağmen, asılsız haberlerle halkı farklı biçimde yönlendirmeyi amaçlayan bazı basın yayın organlarında, 'operasyon esnasında sivillerinde hedef alındığı ve 5 yaşındaki bir çocuğun bomba atarla vurulduğu', 'moğol mantığıyla saldırılarak sivillerin katledildiği', 'sivillerin olduğu alanın bombalandığı', 'havadan helikopter ile bombalar atıldığı ve bu suretle halkın diz çöktürülmeye çalışıldığı', 'silvan'da imha konsepti uygulandığı', şeklinde asılsız haberler çıkmakta olup, vatandaşlarımızın bu konudaki asılsız, yanlış ve maksatlı haberlere itibar etmemesi, basın ve yayın organlarının ise, bu tür haberlerin kaynak ve doğruluğunu araştırmadan kamuoyu ile paylaşmaması özel önem arz etmektedir. icra edilen operasyonda keşif ve gözetleme faaliyetleri dışında kesinlikle havadan bir müdahale yapılmadığı, ateş edilmediği, bombalama yapılmadığı, vatandaşlarımızın zarar görmemesi maksadıyla azami özen gösterildiği, bu tür yalan haberlerin vatandaşı yanıltmak ve istismar etmek amacıyla yayınlandığı değerlendirilmektedir. mağdur olmamaları maksadıyla, sokağa çıkma yasağı bulunan mahallelerdeki vatandaşlarımıza silvan kaymakamlığı'nca ekmek dağıtılmakta ve gıda yardımında bulunularak temel ihtiyaçları karşılanmaktadır. ayrıca, barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek verilmektedir. halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir"

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;