Yemen

Yemen'de intihar saldırısı

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde düzenlenen intihar saldırısında ölen asker sayısı 49'a yükseldi. Saldırıyı IŞİD üstlendi

Konular: Ortadoğu, Yemen, IŞİD
[Fotoğraf: AA]

hastane kayaklarından alınan bilgiye göre, özel kuvvetler komutanı tuğgeneral nasır el-amburi'nin uluslararası aden havalimanı yakınındaki hur mekser bölgesinde bulunan evinin önündeki askerleri hedef alan intihar saldırısında 49 asker öldü, çok sayıda asker de yaralandı.

görgü tanıkları, intihar eylemcisinin, geciken maaşlarını almak üzere sabahın erken saatlerinde bölgede toplanan askerlerin arasına karışarak üzerindeki bombayı patlattığını aktardı.

saldırıyı işid üstlendi.

aden'in hur mekser bölgesinde 10 aralık'ta özel kuvvetler kışlası girişindeki askerlere bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 30 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi yaralanmıştı.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;