Yemen

Yemen'de Suudi fırkateynine saldırı

Kızıldeniz'de devriye görevi yapan Suudi Arabistan'a ait fırkateyne, Yemen'in Hudeyde Limanı yakınlarında intihar saldırısı düzenlendi. Suudi Arabistan'a göre saldırıyı İran destekli Şii Husiler düzenledi ve 2 asker hayatını kaybederken 3 asker yaralandı.

[Fotoğraf: Reuters]

suudi arabistan resmi haber ajansı spa'da yer alan suudi arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri komutanlığının açıklamasında, kızıldeniz'de devriye görevi yapan suudi arabistan deniz kuvvetleri'ne ait bir fırkateyne yemen'in hudeyde limanı'nın batısında intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi. açıklamada, olayda 2 askerin hayatını kaybettiği, 3 askerin yaralandığı duyuruldu.

intihar saldırısının husiler tarafından 3 botla düzenlendiği, botlardan birinin fırkateynin arka tarafında yangına neden olduğu, müdahale edilerek yangının büyümeden söndürüldüğü ifade edildi.

intihar saldırısı sonrası denizde operasyon başlatıldığı vurgulanan açıklamada husilerin, "hudeyde limanı'nı terör eylemleri için operasyon merkezi olarak kullanmaya devam ettikleri, yemen vatandaşlarına insani yardım ve ilaç gibi malzemelerin ulaştırılması için kullanılan limanın terör merkezi olarak işletilmesinin tehlikeyi tırmandırdığı" savunuldu.

yemen'de hükümet güçlerine karşı savaşan iran destekli şii husiler ile devrik lider ali abdullah salih yanlısı güçler 2015 yılı başında darbe yapmıştı. bunun ardından suudi arabistan mart 2015’te bu güçlere karşı askeri operasyon başlatmıştı.

yemen'deki ihtilafı tarafların arasında bir uzlaşıya varmak için haziran 2015'te cenevre'de müzakereler yürütülmüştü. ancak bm'nin husilerin sana kenti başta olmak üzere silah zoruyla ele geçirdikleri şehirlerden çekilmesini öngören 2216 sayılı kararına dayalı müzakereler sonuçsuz kalmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;