Transfer

Yeni isim yeni teknik direktör

Süper Lig'e yeniden yükselen ve adı İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak değişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, teknik direktör Abdullah Avcı ile beş yıllık sözleşme imzaladı.

Abdullah Avcı, teknik heyetini de belirlediğini söyledi.
Abdullah Avcı, teknik heyetini de belirlediğini söyledi. [Fotoğraf: AA]

düzenlenen basın toplantısında, ilk olarak kulübün yeni yapısıyla ilgili bilgi verildi.

basın toplantısında açıklamalarda bulunan istanbul başakşehir futbol kulübü başkanı göksel gümüşdağ, istanbul büyükşehir belediyespor'un 1990 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "istanbul büyükşehir belediyesi'nin futbol haklarını bugün itibariyle tamamen alıyoruz" dedi.

belediye çatısı altında bundan sonra futbol takımının olmayacağını vurgulayan göksel gümüşdağ, "bir daha futbola da dönemiyor. bu şekilde tescil ediliyor" diye konuştu.

kendisinin ve takımın başına geçen abdullah avcı'nın türk futbolunda doğru model olmaya çalıştıklarını kaydeden başkan gümüşdağ, şunları söyledi:

"istanbul büyükşehir belediyespor olarak anılması son dönemde bizim de kafamızda oturmadı. böyle bir ihtiyaç vardı. istanbul büyükşehir belediye başkanı ile yaptığımız istişareler doğrultusunda futbolun içinde olmama kararı aldık. bugün itibariyle istanbul büyükşehir belediyespor'un istanbul başakşehir futbol kulübü olmasına karar verdik"

gümüşdağ takımın renklerinin yine turuncu-lacivert olacağını belirtti.

göksel gümüşdağ, "2006 yılında süper lig'e çıktığımızda istanbul'un butik stada ihtiyacı olduğunu hissettik. başakşehir ilçesi'nde 17 bin 800 kişilik, türkiye'nin en güzide stadında; kamp tesisleri, antrenman sahaları, kulüp yönetimi olacak. türkiye'de örneği yok. sezon başlamadan önce sayın başbakanımızın açmasıyla yeni stadımızla birlikte sezona merhaba diyeceğiz" diye konuştu.

başkan gümüşdağ, 'bozbaykuşlar' taraftar grubunun yeni ismini alan kulübe hizmet vermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

avcı: türk futbolu'na örnek olmaya devam edeceğiz

istanbul başakşehir futbol kulübü'nün yeni teknik direktörü abdullah avcı ise yeniden örnek olacak bir yapı oluşturacaklarını dile getirdi.

istanbul büyükşehir belediyespor'da altı sene başkanla beraber çalıştıklarını hatırlatan avcı, "herkesin saygısını kazanan takım oluşturmuştuk. biz de bazı tecrübeli kazandık. stat ve tesisler bitti. doğru model olarak altyapımızın standardını yakalayarak türk oyuncusuna yatırım yapmayı ve kurumsal hafıza oluşturmayı istiyoruz. türk futboluna örnek olduk, olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

istanbul başakşehir futbol kulübü'ne ev sahipliği yapacak başakşehir belediye başkanı mevlüt uysal da stadın etrafında yürüme mesafesinde çok sayıda taraftarın gideceği bir ortam olduğunu dile getirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;