Bilim-Teknoloji

Yeni Pebble’a bağış yağdı

Akıllı saat markası Pebble renkli ekranlı modelini üretmek için internetten destek istedi. 500 bin dolar hedefe karşılık 7.5 milyon dolar destek aldı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Pebble Time için toplanan para 7.5 milyon dolara ulaştı.
Pebble Time için toplanan para 7.5 milyon dolara ulaştı. [Fotoğraf: Pebble]

üretimine, internet üzerinden toplanan yardımlarlarla başlanan akıllı saat pebble, yeni renkli ekranlı modeli için yine aynı yöntemi denedi. internet üzerinden kişilerin yardımlarıyla projeleri hayata geçirmek için bütçe toplayan kickstarter üzerinden time isimli yeni ürünü için kampanya başlatan pebble, yaklaşık bir saatlik sürede hedefine ulaştı. yeni renkli ekranlı time modeli için 500 bin dolar toplamayı hedefleyen şirket, haber hazırlandığı saatte 7.5 milyon dolarlık bağış almayı başardı. 

dünyanın ilk akıllı saati olarak duyurulan pebble ilk olarak 2013 yılında kickstarter üzerinden toplanan yardımlar sayesinde piyasaya sürülmüştü. mono yani tek renkli bir ekranı bulunan saat bugüne kadar dünya çapında 1 milyon adet sattı. renkli bir ekranı bulunan pebble time’ın 7 günlük pil ömrü olacağı açıklandı. 

aynı zamanda sportif faaliyetleri de takip edebilen yeni akıllı saatin hem ios hem android uyumlu olacağı da belirtiliyor. üzerinde mikrofon bulunan akıllı saat yardımı ile sesli yanıtlar vermek ya da sesli notlar almak mümkün olacak. 

saate destek verenler arasında ilk olanlar pebble time’a 159 dolardan başlayan fiyatlarla sahip olabilecek. saatin üretime geçtiğinde belirlenecek fiyatı ise 199 dolar olarak açıklandı. akıllı saatin kickstarter sayfasından diğer detaylar takip edilebiliyor. akıllı saatin mayıs ayından itibaren piyasaya sürüleceği açıklandı. 

kaynak: pebble

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;