Gülen örgütü soruşturmaları

'Yeni Türkiye'nin istiklâl mücadelesi'

Başbakan Erdoğan yolsuzluk operasyonu sürecinde hükümetin attığı adımları Kurtuluş Savaşı'na benzetti, Cemaat'i kaset komplosu yapmakla suçladı.

Haberin Öne Çıkanları

Üç bakan istifa etti

Erdoğan Gülen'i suçladı

İstiklâl mücadelesi benzetmesi yaptı

Cemaat isim vermeden kendilerini suçlayan Başbakan Erdoğan'a konuşmasından hemen sonra yanıt verdi. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan, üç bakanın istifasından sonra ilk kez ak parti'nin il başkanları toplantısında konuştu. erdoğan, isim vermeden, gülen hareketi lideri fethullah gülen’i kaset komplosu yapmakla suçladı. yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sürecine karşı hükümet'in attığı adımlar için, 'yeni türkiye'nin istiklâl mücadelesi’ benzetmesi yaptı.

yaşanan süreçte ak parti teşkilatına büyük iş düştüğünü söyleyen erdoğan, "bu çirkin operasyondan güçlenerek çıkacağız" dedi. hükümete yeni 'operasyonlar' yapılacağını savundu. "yıldırma faaliyetleri olacak. göreceksiniz kısa süre zarfında tüm tereddütler giderilecektir. milletimize oynanan oyunu anlatacağız" ifadesini kullandı.

başbakan, "en küçük bir ihmale umutsuzluğa yer yok. siz çalışırsanız türkiye kazanacak. bu süreç yeni türkiye’nin istiklâl süreci mücadelesidir. bu kadar önemlidir. bu süreç türkiye üzerine hesaplarının olanların hesaplarının bozulacağı süreçtir" dedi. 

“bir taraftan allah diyeceksin...”

konuşmasında isim vermeden cemaat'i hedef alan erdoğan, hareketi kaset komplosu yapmakla suçladı. erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"bir hareket, bir dava, en başta ahlak sahibi olmak zorundadır. her yolu meşru gören, her yolu mübah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz.bir taraftan kur'an, allah, peygamber diyeceksin, ama adın kasetlerle, komplolarla anılacaksın. kimsenin bu aziz dine bunu yapmaya hakkı yoktur. müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden tüm müslümanlar zalimdir. bunu bir tarafa koyamayız. bu din yara almaz. yanlış içinde olanlar yara alır, maskeleri düşer. yasalar çerçevesinde gereken adımı atarız. benim ülkemde ameliyat etmelerine kesinlikle müsaade etmeyiz. devlet içinde paralel yapının oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. tezgah kurdular, deşifre ettik. çıkarları zedelenen malum çevreler var. türkiye kazandıkça kaybeden. medyaya bakın bu çevreleri göreceksiniz. maalesef devlet kurumlarında da bu anlayışın maşalarını göreceksiniz".

cemaat'ten jet yanıt

erdoğan'a, konuşmasından birkaç saat sonra cemaat'ten yanıt geldi. gülen'in resmi web sitesinde yayınlanan uzun yazıda suçlamalara karşı çıkıldı. "fethullah gülen ve hizmet hareketi, birine zarar vermek veya şantaj için özel kaset/cd hazırlatır mı?" başlıklı yazıda, suçlamaların çarpıtma olduğu savunuldu. 

yazıda şu ifadelere yer verildi:

"insan birisine karşı suizan ve hatta daha ötesinde düşmanlık besliyorsa o kişinin konuşma ve yazılarını hep elinde cımbız, saldıracak bir ifade arayarak değerlendirmeye tabi tutar. böyle olunca da en masum ve alakasız ifadeleri bile bağlamından kopararak yanlı ve yanlış yorumlarla çarpıtmak ve tam tersi bir manaya gelecek şekilde aksettirmek mümkündür. bunun örneklerinden birisi de fethullah gülen hocaefendi’nin 06.12.2013 günü yayınlanan sohbetinde, başkalarının günahlarını teşhir etmemek ve hiç kimseyi utandırmamak lazım geldiğini şerh ederken anlattığı bir hadisenin, ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçteki gündemlerinden biri olan “kaset komplosu” münasebetiyle çarpıtılarak sunulmasıyla meydana gelmiştir".

"anlattığı hadiselerden birisi medyanın ve sosyal medyanın gündemindeki bir mesele olan ‘kaset komplosu’yla ilgili olduğu için adeta gülen’e saldırmaya matuf algıda seçicilikle kamuoyunda merak uyandıracak bir konu bulunmuşçasına değerlendirildi. kasıtlı cımbızlama yöntemiyle sadece o örnek olaya odaklanılıp sohbetin bağlamından koparılarak sanki gülen birilerine mesaj vermek için o hadiseyi nakletmiş gibi olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldı. bu çerçevede yalan yanlış yorumlar eşliğinde bilinçli bir çarpıtmayla gülen aleyhine kamuoyu oluşturmaya yönelik “siyasileri kasetle tehdit etti”, “kaset hazırlayanları biliyor”, hatta daha da ileri gidip “şantaj için kaset hazırlatıyor” türünden uydurulmuş argümanlarla iftira kampanyası başlatıldı. ne yazık ki bu karalamaların farklı kesimler tarafından hâlâ yürütüldüğü görülmektedir".

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;