Suriye'de iç savaş

Yermuk'a yardıma izin

Suriye’nin başkenti Şam’da rejimin kuşatması altında bulunan ve açlıktan ölümlerin yaşandığı mülteci kampına Birleşmiş Milletler'in gönderdiği yardımlar ulaşmaya başladı.

birleşmiş milletler yardım ve çalışmalar ajansı’na (unrwa) ait konvoy, 900 adet gıda kolisini mülteci kampına ulaştırdı.

yardımların ulaşmasının ardından kampta yaşayanlar çorba kuyruğuna girdi.

unrwa’dan yapılan açıklamada, bölgeye gidecek yardımın artırılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

açıklamada daha çok yardımın bölgeye ulaşması için sahadaki tarafların işbirliğini sürdürmesi istendi. bölgede acil gida yardımına ihtiyaç duyan çoğu kadın ve çocuk on binlerce kişi bulunuyor.

birleşmiş milletler yermuk kampı'ndaki insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı uyarısında bulunmuştu.

gıda sıkıntısı nedeniyle kadınların doğum sırasında öldüğünü söyleyen bm sözcüsü chris gunness, kamptakilerin bayat sebzeler, hayvan yemi ve suyla karıştırılan baharat gibi şeylerle hayatta kalmaya çalıştığını söyledi.

filistinlilerin yaşadığı ve daha sonra büyük bir semte dönüşen yermuk mülteci kampı 200 gündür abluka altında. burası başkanlık sarayı’na 20 dakika uzaklıkta.

suriye insan hakları gözlemevi verilerine göre; sekiz ayda açlık ve tıbbi malzemelerin eksikliğinden ölenlerin sayısı en az 81, bunların 26'sı kadın, 6'sı da çocuk. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;