Şike davası

Yıldırım Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, adil yargılanma hakkının ve doğal hakim kanununun ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Türk futbolunu derinden sarsan şike davasında iki numaralı sanık olarak yargılanmıştı. [AA]

avukat köksal bayraktar'ın anayasa mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, üç başlıkta talep yer aldı.

buna göre ilk olarak, 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunu'nun anayasaya aykırılığının tespit edilmesi istenirken, yıldırım'ın dava kapsamında adil yargılanmadığı ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiğinin tespiti de talep edildi.

dilekçede ayrıca anayasa mahkemesi'nin talep edilen bu hususlarda değerlendirme yapıp karar vermesine kadar, mevcut yürütmenin durdurulması ve yıldırım'ın infazının ertelenmesi de talep edildi. 

anayasa mahkemesi bu bireysel başvuruyu kabul ederse değerlendirip incelemeye alacak. 

fenerbahçe kulübü başkanı, türk futbolundaki şike davasında şike, teşvik ve örgütten altı yıl üç ay hapis cezası almış, cezası 17 ocak'ta yargıtay 5. ceza dairesi tarafından onanmıştı.

aziz yıldırım son olarak katıldığı bir televizyon programında, dava sürecinde ortaya konan tapeleri kabul etmediklerini ve özel yetkili mahkemelerin kararlarını tanımadıklarını söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;