Şike davası

'En temiz kulüp biziz'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Hem cemaat hem hükümet tarafı 'Operasyonu biz yapmadık' diyor. O zaman ben de 'Gladyo' yaptı diyorum" açıklamasını yaptı.

Aziz Yıldırım, Yargıtay kararı gereği iki yıl iki ay daha hapis yatacak. [Reuters]

şike, teşvik ve örgütten aldığı hapis cezası yargıtay tarafından onanan fenerbahçe başkanı aziz yıldırım; kulübün genel sekreteri mahmut uslu ve hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi deniz tolga aytöre ile birlikte cnn türk'te yayınlanan tarafsız bölge programına konuk oldu.

fenerbahçe başkanı, "operasyonu kim yaptı?" sorusuna "operasyonu daha önce cemaat yaptı demiştim. o isimlerin cemaate yakınlığı söyleniyordu. fakat cemaate sordum. 'o isimler bizden değil' yanıtını aldım. hükümet de 'biz yapmadık' diyor. o zaman 'gladyo yaptı' diyorum. iki tarafa da bağlı olmayan ve iki tarafa da bağlı hareket etmeyen bir gladyo var. başbakanın dediklerine göre ise cemaat yapıyor" şeklinde cevap verdi.

aziz yıldırım, fenerbahçe başkanlığı hakkında ise "başkanlığı neden bırakayım. biz bu işten alnımızın akıyla çıkacağız. ben şike yapmadım. adil yargılama istiyorum" açıklamasını yaptı. mahmut uslu da "biz yeniden yargılama değil adil yargılama istiyoruz. biz bu şekilde aklanacağımızdan eminiz" dedi.

fenerbahçe başkanı "hapis yatmaktan korkmuyorum. iki buçuk yıl daha yatarım" ifadesini kullandı. yıldırım, pazar günü bağdat caddesi'nde saat 14:00'te bir yürüyüş yapılacağını ve kendisinin orada olacağı bilgisini verdi.

'beni ilk ergenekon davası'na bağlayacaklardı'

başsavcılıktaki itiraz dilekçelerinin incelendiğini belirten yıldırım ne zaman hapise gireceğini bilmediğini söyledi. fenerbahçe başkanı, "kamuoyu gibi biz de bekliyoruz. çok da önemli değil. benim artık hapise girmem önemli değil, önemli olan şu an türkiye'nin durumu. biz hapisten korkmuyoruz. biz dava adamıyız. benim için önemli olan insanların vicdanında temiz olmam" dedi.

yıldırım, "şike davası olmasaydı sizi başka bir davaya bağlayabilirler miydi?" sorusuna, "gündemlerinde beni ergenekon'a bağlamak vardı. ergenekon'un kasası diye o davaya bağlayacaklardı. askere olan yakınlığımdan dolayı onlar da benim ilişkilerim olacağını düşündüler. ama bizim ortak paydamız fenerbahçe'ydi" cevabını verdi. 

özel yetkili mahkemelerin kararlarını tanımadıklarını hatırlatan yıldırım "17 aralık bir operasyondur. ama hükümet de yanlış yaptı. diğerleri nasıl operasyonsa fethullan gülen'in ses kayıtlarının yayınlanması da bir operasyondur" dedi. 

mehmet berk’in kendi ifadesi, bu operasyon bizim için yapıldı. sadece bizim davamız değil, bütün davalar için, bütün bu tapelerin çöp olduğunu söylüyoruz.

fenerbahçe başkanı "adil yargılama yaparken kanuna göre yapılmalı. benim resimlerim çıktı. herkese yansıttılar. algı oluştu. bu algı oluşmadan herkes eldeki belgelere göre bunu yargılamalı. gizlilik kalktıktan sonra mecburen herkes öğrenecek. ben 10'uncu günde neyle suçlandığımı bilmiyordum" açıklamasını yaptı.

'fethullan gülen'e yapılan da bir operasyondur'

yıldırım, türkiye'nin içinde bulunduğu son tabloyu, "rejimde bir sıkıntı var. bütün partiler şikayetçi. herkes şikayetçi. bunu çözmek hükümetin görevidir" dedi, "adil yargılama yaparak bu insanların suçlu olup olmadığını ortaya koyacak. ben yatmaya hazırım. içeride kanserle yaşayan kanserden ölenler var. bu olumsuzlukların kalkması lazım. yoksa türkiye cumhuriyeti rejim için kaosa sürüklenebilir" ifadelerini kullandı.

aziz yıldırım adaleti sadece kendilerine değil herkese istediğini vurguladı: "ya hepimiz adil yargılanacağız ya da bütün haklarımızı iade edecekler. ya hepimiz kurtulacağız ya da herkes yatacak."

"herkesi itibarsızlaştırma hareketi ile içeri aldılar" diyen fenerbahçe başkanı programda salı günü gazetelere verdikleri ilan üzerinde de durdu ve bu ilanda yer alan savcı ve devlet adamlarınını açıklamalarını tekrar okudu.

deniz tolga aytöre ise "özel yetkili mahkemeye gitmesi için işin içinde cebir, şiddet de olması gerekir. bu davada şiddet yok. o zaman bu davaya öym bakamaz" dedi. fenerbahçe başkanı'nın davası öym'lerde görülmüştü.

'tapeleri kabul etmiyoruz'

aziz yıldırım dinlenilen telefonlarının kendisinin üzerine olmadığını açıkladı. kendisinin bir tane telefonu olduğunu diğerlerinin kulübün santral telefonları olduğunu belirtti, her şeyi abartarak kamuoyunda bir bilgi kirliliği yaratıldığını söyledi.

yıldırım "dinleme yapılan görüşmelerin çözümü yapılmadan benim görüşmelerin dinleniyor. 14 nisan'da kanun çıkmadan önce bu tapeleri deşifre yaptılar. her evrakta elle doldurulmuş yerler var. 24'ünde kardeşimin yapacağı konuşmayı bile önceden yazmışlar" dedi. tapelerin hukuksuz olduğunu belirterek bunları kabul etmediklerini ifade etti.

fenerbahçe başkanı "delil olarak gösterilen tapeleri önce internette gördük. tapeleri kendilerine göre kısaltarak suçlamaya uygun hale getirmişler. türkiye'de yargılamanın artık nasıl yapıldığını hepimiz biliyoruz. başbakan dile getiriyor, muhalefet dile getiriyor" ifadesini kullandı. tapeler için ise 'çöp' diye konuştu.

'köprüden aşağı atarım kendimi'

davayla ilgili birçok iddia ortaya atılmasına rağmen birçoğunu görmediğini belirten aziz yıldırım, şöyle konuştu:

"emenike'nin parası görüntülü dediler. bir şey çıkmadı. biz görmedik bugüne kadar. siyah çanta var dediler. bizde emenikte'nin paralarının görüntüleri var dediler. sivas'ta görüntü var dediler, yok. buca maçında şike olduğunu biliyorz dediler, iddianameye bile girmedi. bunları ne zaman öğreneceğiz. iddianame açıklandığı zaman. herkesi itibarsızlaştırma hareketiyle içeriye aldılar ve tutukladılar. söylüyorum ispatlasınlar kendimi köprüden aşağı atarım.''

'ibrahim akın'ın hayır deme özelliği yok'

aziz yıldırım, ibrahim akın konusuyla ilgili olarak ise "ibrahim, menajeri yusuf turan ile görüşüyor. geliyor aziz yıldırım şike yaptı diyorlar. polis fezlekede bunu yazıyor. 'aziz yıldırım ibrahim akın'a 100 bin euro verdi' diyorlar. ibrahim bunu savcılıkta kabul etmiyor. geliyor mehmet berk'e. mahkemede kabul ettiriyorlar. biz bunlarla yargılanıyoruz. mehmet berk'i hakim ve savcılar yüksek kurulu'na şikayet ettik" dedi.

yıldırım, şu an gaziantepspor'da forma giyen ibrahim akın'ı "ibrahim iyi çocuktur. onun bir özelliğini hapishanede öğrendik. hayır deme özelliği yok" şeklinde yorumladı.

'fethullah gülen ile telefonda görüştüm'

fenerbahçe'nin hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi tolga deniz aytöre ise "bu bir hukuk şikesidir" dedi. aziz yıldırım "paralel devlet federasyonda var. başbakanın söylediği paralel değil, orada iki grup var. önce oyladılar bir şey yok dediler. sonra oyladılar ceza verdiler" açıklamasını yaptı. 

"türkiye kendi kendini rezil etti" diyen yıldırım, "fenerbahçe türkiye'de bir spor gücüdür. fenerbahçe halktır" diye konuştu.

fenerbahçe başkanı, şike soruşturması sürecinde tff ve uefa'ya cas'ta açtıkları 45 milyon euroluk tazminat davasını, başbakan recep tayyip erdoğan'ın isteği için çekildiği bilgisini verdi.

"ben hapisteydim. arkadaşlar geldiler, 'türkiye'nin menfaatleri için bunu çekeceğiz' dediler, ben 'hayır' dedim. ancak 'yönetim kurulu olarak siz yönetiyorsunuz, kararınıza saygı gösteririm' dedim. şenes erzik ve yıldırım demirören bey bu konuyu sayın başbakan ile konuştular. platini ile konuşmaları neyse, gittiler anlattılar. sayın başbakan da 'bunun çekilmesi gerektiği' yönünde düşüncesini söyledi. bizim arkadaşlarımız da bunu uyguladılar."

fakat daha sonraki çalışmaların başbakan'a farklı aktarıldığını ifade etti. aziz yıldırım, "başbakan bize tepkili olabilir, olmayabilir de. ben duruşumla bir bireyim ve duruşumdan taviz vermem. cumhuriyetçi, laik ve atatürkçü'yüz" dedi.

aziz yıldırım, paralel devlet iddialarının hedefindeki isim fethullah gülen ile yüzyüze değil telefonda görüştüğünü dile getirdi. yıldırım, gülen ile hapisten çıktıktan sonra görüştüğünü ve gülen'in kendisini tebrik ettiğini söyledi. gülen'in de "kalbimde seninle alakalı kötü bir şey yok" dediğini aktardı. 

'taraftarın en doğal hakkı'

fenerbahçe başkanı, şükrü saracoğlu'ndaki tezahüratlar hakkında ise "statta bir küfür edilecekse, hakaret edilecekse buna karşıyım. diyelim 'gezi' ile ilgili 34'üncü dakikada slogan atıyolar bu taraftarın en doğal hakkı. ben seçim kararı aldım istifa diye bağırdılar. 'ali ismail korkmaz' marşını da kimse engelleyemez, taraftar bunu söyleyebilir. küfür yok hakaret yoksa problem yok" diye konuştu.

yıldırım, gezi olayları sırasında polis tarafından dövülerek öldürülen korkmaz hakkında yazılan marştan bahsettiği sırada deniz tolga aytöre 16 şubat pazar günü kasımpaşa ile oynayacakları lig maçını korkmaz'ın ailesinin şükrü saracoğlu stadı'nda izleyeceğini söyledi.   

kasımpaşa maçından önce fenerbahçe taraftarları bağdat caddesi'nde yıldırım'ın 'yeniden adil yargılama' talebine destek vermek için bir yürüyüş düzenleyecek. fenerbahçe kulübü başkanı bu yürüyüşe katılacağını söyledi ve bunu adaletsizliğe uğrayan herkes adına yapacaklarını belirtti. 

'yunus yıldırım yeteneksiz bir hakemdir'

aziz yıldırım, ligde 2-0 kaybettikleri sivasspor maçının hakemi yunus yıldırım'a yönelik eleştirilerini tekrarladı.

yıldırım, kararları nedeniyle fenerbahçe cephesi tarafından yoğun şekilde eleştirilen hakemin geçmişte de kendileri aleyhine çok kritik bir karar verdiğini hatırlatarak, "son derece yeteneksiz bir hakemdir. bu şekilde yönetecekse bizim maça gelmesin" dedi.

'en temiz kulüp biziz'

fenerbahçe başkanı, bir soru üzerine, "hep söylüyoruz, türkiye'de en temiz kulüp biziz. ben suçsuz olduğum için çok rahatım. kulübe her şeyimi verdim, pişman değilim" cevabını verdi. 

aziz yıldırım, kulübün üye sayısını 1 milyon kişiye çıkartmak istediklerini ve bu şekilde maddi anlamda da çok büyüyeceklerini söyledi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;