Gülen örgütü soruşturmaları

Yıldırım: Hiçbir vekilimiz, bakanımız ByLock'ta yok

Afyon'da yapılan AK Parti kampının kapanışında konuşan Başbakan Yıldırım, "Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock'ta var, ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var" dedi. Yıldırım, "Özeleştirimizi yaptık, yapıyoruz. Siz ne zaman aynaya bakacaksınız?" diye sordu.

[Fotoğraf: AA]

ak parti'nin 25. istişare ve değerlendirme toplantısı'nın kapanış konuşmasını yapan başbakan binali yıldırım, "hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne bylock'ta var, ne terörün içinde var, ne fetö'nün içinde var" dedi. "özeleştirimizi yaptık, yapıyoruz. siz ne zaman aynaya bakacaksınız?" diye soran başbakan yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"fetullahçı terör örgütü (fetö), ak parti döneminde doğmamıştır, fetö, ak parti döneminde palazlanmamıştır. bu terör örgütünün sanki ak parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gibi gösterme gayreti içinde olanlar var. bunlar kendi kusurlarını, yanlışlarını örtmenin telaşı içindeler. bu kanlı örgütün geçmişi ta 1960 yılların sonlarına kadar gider."

"bu örgüt (fetö) tsk'ya zehirli bir yılan gibi sızarken susanların, bakıyorum dilleri çözülmüş, bülbül gibi konuşuyorlar. bu örgüt, emniyet teşkilâtına, yargıya sızarken susanların akılları belli ki şimdi başlarına gelmiş."

"hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne bylock'ta var, ne terörün içinde var, ne fetö'nün içinde var."

chp ve hdp'ye tepki

"chp eğer sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın. millet ana muhalefette genel başkanlık değişiminin nasıl kumpaslarla gerçekleştiğini henüz unutmadı. hdp ile örgüt arasında dönen pazarlıkların ne olduğunu çok iyi biliyoruz."

[Fotoğraf: AA]

"ne uyardınız kardeşim"

"eski bir genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'biz 2004'te uyardık.' ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 aralık'tır."

darbe girişimini araştırma komisyonu'nun sorularını yanıtlayan eski genelkurmay başkanlarından hilmi özkök, 2004 yılı milli güvenlik kurulu'nda (mgk) gülen yapılanmasına ilişkin alınan kararı hatırlatmış, "biz uyardık, fazla bir şey yapılmadı" demişti. özkök, bu noktaya gelinmesinde esas sorumlunun hükümetler olduğunu söylemişti.

başkanlık teklifi 'en kısa zamanda'

"şundan emin olun, sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak, sürecin sonunda ininde saklanan bir tane bile fetö mensubu olmayacak."

"sistemdeki tıkanıkları tek tek açarak, demokrasimizi her türlü kötü emellere karşı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz. hem yeni anayasa ve hem başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa sürede meclis'e getirmek, yüce meclis'in iradesine teslim etmektir."

"hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız olmayacak"

"bizi, suriye'de, irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar fırat kalkanı'na baksınlar. bizi irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar başika'ya baksınlar, oradaki ay yıldızlı bayrağa baksınlar. mesele, memleket meselesi olursa, kimin ne dediğinin bizim için önemi yoktur. bu mücadele ister içeride, ister dışarıda, menfaatlerimize karşı bir şekilde gelişirse, ülkemizin milletiyle, vatanıyla, bölünmez bütünlüğünü tehdit eden tehlikeler, her türlü terör faaliyeti, ister yurt içinde olsun, ister yurt dışında olsun hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız olmayacak."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;