Türkiye - Rusya ilişkileri

Yıldırım: Rusya'nın uygulaması keyfi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Pegasus ve Onur Air Havayolları'nın Rusya'nın personeline vize vermemesi üzerine bu ülkeye uçuşlarını askıya almasıyla ilgili, "Uluslararası havacılık kurallarına aykırı. Diplomatik yollardan bunu hatırlatacağız" dedi.

ankara'da basın toplantısı yapan ulaştırma bakanı binali yıldırım, pegasus ve onur air havayolları'nın rusya'nın personeline vize vermemesi üzerine bu ülkeye uçuşlarını askıya almasıyla ilgili soruları da yanıtladı. bakan yıldırım, "rusya'nın havayollarının uçuş ekibine uyguladığı tamamen keyfi. uluslararası havacılık kurallarına aykırı. uluslararası havacılık kurallarına uymadıklarını diplomatik yollardan derhal hatırlatacağız. amacımız misilleme yaparak cevap vermek değil. krizler gelir geçer dostluklar bâki kalır" dedi.

yıldırım'a, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu'nun, "terör propagandası yapan, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden" içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle twitter'a 150 bin lira para cezası vermesi de soruldu.

"süre doldu, gerekli adımlar atılacak"

binali yıldırım, "ülkemiz yasalarına iş yapmaları esastır. buna uymayan, t.c. yasalarında öngörülen hususlara hassasiyet göstermeyenlere gerekli yaptırımlar olacak. 30 gün tebligat süresi var ve bu doldu sanırım. bundan sonraki gelişmelere göre atılması gereken adımlar atılacak" diye konuştu.

hgs açıklaması

bakan binali yıldırım, istanbul'da köprülerden geçen araç sayısının azalması ve hgs cezalarıyla ilgili de açıklamalar yaptı. yıldırım'a göre, bunun nedeni marmaray'ın tercih edilmesi. yıldırım, bazı hgs etiketlerinin hatalı imal edildiğini de belirterek, ptt'nin eksi bakiye ile de vatandaşların otoyol ve köprülerden geçişini yapabileceğini belirtti.

"normalde plakaların altta klipsileri var, plakaların yazılı olduğu asıl plakalar koyuluyor. plakada mesela sıfırın içine vida koyuluyor. bu da sekiz gibi okunuyor ve de ilgisiz bir vatandaşın plakasına ceza kesiliyor. bu hataların bedelini vatandaşa ödetmiyoruz. vatandaş haklı. biz de bunu ciddi olarak araştırdık. vidalar harflerin, rakamların üzerine gelince hatalı oluyor."

"hgs'lerden sorumlu kuruluş ptt. ptt kredi kartı veremediği için posta çeki hesabı veriyor. kredi kartında eksi hesap olduğunda parası olmasa da geçiyor ama diğerinde parası bitince ceza alıyor. ptt'de de bundan sonra gerekli kuruluşlarla konuşup eksi bakiye uygulaması başlayacak. böylece ceza almayacak vatandaşlar."

yıldırım, "hgs ile ilgili cezalar bekletilmeyecek, her cezalı geçişi sms ile bildireceğiz" diye de ekledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;