Türkiye Süper Ligi

Yılın ilk derbisi Galatasaray'ın

Türkiye Süper Ligi'nin 16'ncı haftasında Galatasaray, Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Siyah beyazlılar zirveden inerken ilk yarıyı Fenerbahçe lider kapattı.

Burak Yılmaz gol krallığında Gekas'ı yakaladı. [AA]

galatasaray'ın gollerini 50'nci dakikada felipe melo ve uzatmalarda burak yılmaz attı. sarı kırmızılıların selçuk inan, beşikaş'ın da gökhan töre ile birer topu direkten döndü.

ev sahibi ekipte veli kavlak, 62'nci dakikada sneijder'e yüzüne eliyle müdahalede bulunduğundan kırmızı kartla oyundan atıldı.

melo bu sezonki ilk golünü buldu. 11'inci golüne ulaşan burak yılmaz da krallıkta gekas'ı yakaladı. hamza hamzaoğlu ligde yoluna namağlup devam etmeyi başarırken, galatasaray rakibine karşı üst üste 9. maçını da yenilgisiz tamamlamış oldu.

16. hafta

cumartesi
rizespor 1-1 konyaspor
bursaspor 3-1 akhisar bld.
fenerbahçe 2-0 başakşehir
pazar
sivasspor 2-0 karabük
erciyesspor 2-5 kasımpaşa
eskişehirspor 1-3 gaziantepspor
beşiktaş 0-2 galatasaray
pazartesi
mersin 1-1 gençlerbirliği
balıkesirspor 2-2 trabzonspor


beşiktaş'a geldiğinden bu yana derbi galibiyeti görmeyen teknik direktör slaven bilic, galatasaray karşısında da bu şanssızlığını kıramadı. beşiktaş kulübü başkanı fikret orman da teknik direktör bilic gibi galatasaray galibiyeti göremedi. fikret orman döneminde galatasaray ile 7 maç yapan siyah beyazlılar 5 kez yenildi, 2 kez berabere kaldı.

bu galibiyetle birlikte galatasaray puanını 35'e çıkardı, beşiktaş'ı yakaladı. sahasında başakşehir'i 2-0 yenen fenerbahçe ise puanını 36'ya çıkartarak ilk yarının lideri oldu.

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, galatasaray derbisinde kırmızı kart cezalısı atiba hutchinson'ın yerine orta alanda oğuzhan özyakup'a görev verdi. geçen haftaki torku konyaspor maçında savunmanın solunda görev yapan ismail köybaşı, derbide yedek soyundu, bu bölgede ramon motta forma giydi. 

bilic bu iki değişikliğin dışında takımını derbiye torku konyaspor maçının kadrosuyla çıkardı. "kara kartallar"da yedek kulübesinde ise cenk gönen, ismail köybaşı, uğur boral, ümit karaal, atınç nukan, kerim frei ve cenk tosun yer aldı.

kırmızı kart cezalısı atiba hutchinson'ın yanı sıra sakatlıkları süren tomas sivok, mustafa pektemek ve necip uysal derbi maçın kadrosuna alınmadı.

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, süper lig'deki 50. maçına galatasaray derbisiyle çıktı. beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği demba ba ve jose sosa ilk kez bir galatasaray derbisinde forma giydi.

son maçlarında seyirci rekoru kırılmıştı

beşiktaş ile galatasaray, 469 gün aradan sonra atatürk olimpiyat stadı'nda karşı karşıya geldi.

iki takım arasında geçen sezonun 5. haftasında, 22 eylül 2013'te atatürk olimpiyat stadı'nda oynanan karşılaşma, sahaya giren taraftarlar nedeniyle tamamlanamamış, türkiye futbol federasyonu daha sonra galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmişti.

bu maçta 76 bin 127 biletli taraftarlar seyirci rekoru kırılmıştı.

bu kez 35 bin kişi

atatürk olimpiyat stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 35 bin sporsever izledi.

daha önce alınan karar gereği galatasaraylı taraftarların bulunmadığı derbide, siyah beyazlı taraftarlar yağmur ve soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. skorbordun bulunduğu kale arkası tribün boş kalırken, doğu ve batı tribünlerinin de yan ve alt kısımları boş kaldı.

ilk 5 sıraya seyirci alınmadı

emniyet yetkililerinin direktifleri ile müsabakada ilk 5 sıraya seyirci alınmadı.

saha ile seyirciler arasına 1,70 metre yüksekliğinde polis bariyerleri konuldu. buna ilaveten özel güvenlik ve polis yerleştirerek güvenlik şeridi oluşturuldu. atatürk olimpiyat stadı'nda 463 güvenlik kamerası aktif hale getirilerek, kameraların son kontrol ve yerleşim çalışmaları tamamlandı.

ayrıca müsabakada 1 tanesi engelli turnikesi olmak üzere toplamda 85 adet elektronik bilet geçişli turnike açıldı. bu arada stat dışında ve içinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

galatasaray'ın kadrosunda ise ligde son yapılan gençlerbirliği müsabakasına göre 3 değişiklik oldu.

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, mersin idmanyurdu maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen ve cezasını gençlerbirliği maçında dolduran felipe melo ile sakatlıkları düzelen wesley sneijder ve aurelien chedjou'yu beşiktaş derbisine ilk 11'de başlattı.

bu 3 oyuncunun yokluğunda gençlerbirliği maçının 11'inde yer alan hamit altıntop, hakan balta ve olcan adın ise derbiye yedekler arasında başladı.

hamzaoğlu'nun ilk derbi maçı

cesare prandelli'nin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan hamza hamzaoğlu, galatasaray'ın başındaki ilk derbisine beşiktaş önünde çıktı.

sarı kırmızılı ekibin başındaki ilk lig maçına 12. haftada 2-1 kazanılan akhisar belediyespor maçında çıkan hamzaoğlu yönetimindeki "cim bom", derbiye kadar olan süreçte torku konyaspor (5-0) ve mersin idmanyurdu (3-2) karşılaşmalarını kazanıp, gençlerbirliği müsabakasında ise 1-1 berabere kaldı.

duygun yarsuvat döneminin ilk derbisi

sarı-ırmızılı ekip, beşiktaş karşısında duygun yarsuvat'ın kulüp başkanı olmasının ardından ilk derbi maçına da çıkmış oldu.

ünal aysal'ın yerine, 25 ekim'de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda başkanlık görevine seçilen yarsuvat, futbol takımının ilk derbi maçını izlemiş oldu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;