ABD

ABD Gizli Servis Direktörü istifa etti

Julia Pierson, bıçaklı bir kişinin 19 Eylül'de Beyaz Saray'a girmesinin ardından önce savunma verdi, sonra da istifa etti.

Pierson, bıçaklı bir kişinin Beyaz Saray'a girmesiyle ilgili tüm sorumluluğu üzerine aldığını ve böyle bir olayın asla tekrarlanmayacağını söyledi. [Fotoğraf: Reuters]

irak savaşı gazisi olduğu belirtilen omar gonzalez'in, 19 eylül'de elinde bıçakla beyaz saray içindeki yönetim binasının ilk katına kadar çıkması üzerine, abd'de güvenlik tartışmaları büyüdü. abd başkanı barack obama'nın korunması ile ilgili ortaya çıkan güvenlik açığı nedeniyle ifade veren gizli servis direktörü julia pierson istifa etti. abd iç güvenlik bakanı jeh johnson, pierson'ın yerine joseph clancy'nin vekaleten atandığını açıkladı. 

pierson abd içişleri komisyonu’nu karşısında verdiği savunmada "beyaz saray’ın güvenlik planı düzgün bir şekilde uygulanmadı. bu kabul edilemez güvenlik açığının tüm sorumluluğunu alıyorum. böyle bir olayın tekrarlanmayacağını garanti ediyorum" demişti.

ancak obama'nın güvenliğini tehlikeye atan ilk olay bu değil. abd başkanı obama'nın iki hafta önceki atlanta ziyareti sırasında, hakkında üç mahkûmiyet kararı bulunan silahlı bir kişiyle aynı asansöre bindiği ortaya çıktı. 

gizli servis'in doğruladığı bu ikinci olayla ilgili de soruşturma sürüyor. 

kaynak: reuters ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;