2014 FIBA Dünya Kupası

ABD yine Dünya Şampiyonu

2014 FIBA Dünya Kupası finalinde Sırbistan'ı 129-92 mağlup eden ABD şampiyonluğa ulaştı. ABD, 2010'da da Dünya Kupası'nı birinci tamamlamıştı. Turnuvanın en değerli oyuncusu Kyrie Irving seçildi.

Konular: Spor, Basketbol

karşılaşmaya sırbistan iyi başlayan taraf oldu. sürekli potaya giden avrupa temsilcisi, anthony davis’in iki faul almasıyla rahat hücum etmeye başladı. sırbistan 15-7 öndeyken milos teodosic’in iki faul alması aleksandar djordjevic’in planlarını bozdu. kyrie irving ve james harden’in oyuna ağırlığını koymasıyla abd 15-0’lık seri yakaladı. ilk çeyrek abd’nin 35-21 üstünlüğü ile sonuçlandı.

ikinci çeyreğe de nba yıldızları iyi başladı. sırbistan hücumda zorlanmaya başlayınca abd açık alanda etkili oldu. farkı 20 sayıya kadar çıkaran abd karşısında faul atışlarıyla oyunda kalan sırbistan direnemedi. üçlüklerde yüksek yüzdeyle oynayan irving ve klay thompson ile fark 30’a kadar çıktı. son bölümde hamle yapan sırbistan soyunma odasına 67-41 geride girdi.

devre dönüşü sırbistan oyuna girmeye çalıştı. fakat savunmada hata yapmayan abd rakibine şans tanımadı. farkı 30 sayı civarında tutan nba yıldızları rahat bir çeyrek geçirdi. dış atışlarda yüzdesi düşmeyen abd rakibinin yaklaşmasına izin vermedi. son 10 dakikaya 105-67 abd üstünlüğü ile girildi.

son çeyrekte abd rahat oyununu sürdürdü. bitime dört dakika kala sırbistan ilk beş oyuncularını alkışlatmak için kenara aldı. nba yıldızları rahat götürdüğü karşılaşmayı 129-92 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

şampiyon abd'de oyuna girenlerden sadece derrick rose sayı bulamazken, 11 oyuncu skora katkı yaptı. kyrie irving 26, james harden 23 sayıyla finalin en etkili isimleri oldu. sırbistan'da nickola kalinic ve nemanja bjelica 18'er sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

turnuvanın en iyi beşine abd'den kyrie irving, kenneth faried, ispanya'dan pau gasol, fransa'dan nicolas batum, sırbistan'dan milos teodosic seçildi.

şampiyonanın en değerli oyuncusu ise abd ile final maçında 26 sayı atan kyrie irving seçildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;