2014 FIBA Dünya Kupası

İlk finalist ABD

FIBA Dünya Kupası yarı finalinde Litvanya’yı 96-68 mağlup eden ABD, finale yükselen ilk takım oldu.

Konular: Spor, Basketbol
ABD, 2010'da Türkiye'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmıştı. [Fotoğraf: AFP]

karşılaşmanın ilk çeyreğinde litvanya rakibi durdurmayı başardı. faul çizgisinden sayılar bulan avrupa temsilcisi karşısında yarı sahada zorluk yaşan abd klay thompson’ın oyuna girmesiyle öne geçti. nba yıldızları ilk 10 dakikayı 21-16 önde kapattı.

ikinci çeyrekte pota altında etkili olan taraf litvanya oldu. hücumda turnuva genelinde olduğundan daha fazla top kaybı yapan abd farkı açmayı başaramadı. kenneth faried’in enerjisiyle hareketlenen abd soyunma odasına 43-35 ile girdi.

devre dönüşü nba yıldızları oyuna ağırlığını koydu. savunmada litvanya’ya kolay şut imkanı tamınayan abd tempoyu arttırdı. farkı bir anda 25’in üstüne çeken son dünya şampiyonu son 10 dakikaya 76-49 üstün gitti.

son çeyreğin başında litvanya maça tutunmak için hamle yapsa da abd temposunu kaybetmedi. farkı korumayı başaran abd, karşılaşmayı 96-68 kazanarak finale yükseldi.

abd’nin finaldeki rakibi fransa-sırbistan maçının ardından belli olacak. litvanya ise kaybeden takımla üçüncülük maçında karşılaşacak.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;