Faili meçhuller

Ağar: Cinayetlerden bilgim yok

1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle ilgili ilk kez savunma yapan Mehmet Ağar, "Suçlamalardan herhangi bir bilgim yok" dedi. Ağar, sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi. Mahkeme de artık duruşmalara katılmamasına karar verdi.

Konular: Türkiye
Eski içişleri bakanı Mehmet Ağar faili meçhul cinayetler davasında İstanbul'dan Ankara'ya canlı ifade veriyor. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

eski içişleri bakanı mehmet ağar ankara 13'üncü ağır ceza mahkemesi'nde savunma yaptı. 

mahkeme başkanı tayyar köksal, "faili meçhul cinayetlerden biri olan abdülmecit baskın'ı tanır mısın?" diye sordu. ağar, "abdülmecit baskın'ı tanımam. kimin, neden, nasıl öldürdüğünü bilmem" dedi.

ağar, daha önce bütün faili meçhul cinayetlerle ilgili savcılıkta ayrıntılı ifade verdiğini söyledi:

"savcılıkta da ifade ettiğim gibi örgütlerle ilgili bir şey tespit etmiş olsaydım memuriyet konumuma göre gereğini yapardım. herhangi bir bilgim söz konusu değil."

ağar'ın sağlık gerekçesiyle duruşmalardan vareste tutulması talebi kabul edildi. ağar, 19 şubat'taki duruşmaya katılmayacak. bu kararla birlikte ağar'ın telekonferans yöntemiyle ifadesinin alınması talimatı da iptal edildi.

ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

mehmet ağar hakkında 18 faili meçhul cinayetten iddianame hazırlanarak ankara 13'üncü ağır ceza mahkemesi'ne gönderilmişti.

iddianamede ağar'a "cürmen suç işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak" suçlaması yöneltildi. bu kapsamda ağar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

faili meçhul cinayetler

ağar'ın savunma yaptığı dava namık erdoğan, metin vural, recep kuzucu, behçet cantürk, savaş buldan, haci karay, adnan yıldırım, ismail karaalioğlu, yusuf ekinci, ömer lutfi topal, hikmet babataş, medet serhat, feyzi aslan, lazem esmaeli, asker smıtko, tarık ümit, salih aslan ve faik candan cinayetlerini kapsıyor.

ağar cinayetlerin yaşandığı 1993-1995 yılları arasında emniyet genel müdürü idi.

kaynak: al jazeera 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;