Türkiye

Aileler açlık grevinde

Çocuklarının PKK tarafından bırakılması için eylem yapan aileler iki günlük açlık grevine başladı. Aileler çocukları gelmediği takdirde ölüm orucuna başlayacaklarını belirttiler.

Konular: Kürt sorunu

Haberin Öne Çıkanları

Açlık grevine başladılar.

Ölüm orucuna dönüşebilir.

aileler
Açlık grevine başlayan aileler eylemi ölüm orucuna dönüştürebilir. [Fotoğraf: Al Jazeera Türk]

diyarbakır büyükşehir belediyesi önünde eylem yapan aileler, çadırları söküldüğü için refüjün üzerinde eylemlerini sürdürüyorlardı. ancak lice'de yaşanan olaylar nedeniyle eylemlerine bir günlük ara veren aileler bu sabah geldiklerinde refüjün üzerindeki çadırlarını bulamadılar.

belediyenin karşısındaki çadırlar, kilimler, fotoğraflar ve aileleri destekleyenlerin gönderdikleri çiçeklere zabıtalar tarafından el konuldu. buna rağmen aileler refüjün üzerindeki çimlere oturarak eylemlerini sürdürüyorlar.

açlık grevi

aileler eylemlerini bugün açlık grevine dönüştürdüler. iki günlük açlık grevi yapacak olan aileler çocuklarının dönmelerini bekleyecekler. eğer bu süre içerisinde çocukları dönmezse eylemlerini ölüm orucuna dönüştürecekler. 

kaynak: al jazeera türk

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;