PKK

Dağdaki çocuklardan ilk dönüş

Ailelerinin PKK tarafından serbest bırakılması için eylem yaptığı çocuklardan biri örgütten kaçarak evine döndü. Hakkari'de de bir evde iki kadın gözaltına alındı. Evde dağa gönderileceği belirtilen ikisi 18 yaşından küçük üç kız bulundu.

Diyarbakır'da eylem yapan aileler

anadolu ajansı'nın haberine göre, şırnak'ın beytüşşebap ilçesinde 13 yaşındaki m.e. örgütten kaçarak ilçe merkezindeki evine döndü. ailesi m.e'yi de yanına alarak karakola bilgi verdi. çocuk emniyet amirliğinde ifade verdikten sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. beytüşşebap kaymakamı mehmet fevzi dönmez, aileyi evinde ziyaret ederek çocukla bir süre görüştü. m.e.'nin iki ay önce dağa götürüldüğü öğrenildi. 

üç kız için operasyon

anadolu ajansı'na göre, kars'ın kağızman ilçesinde yaşayan sacit b., 20 gün önce emniyete müracaat ederek 16 yaşındaki kızı s.b.'nin kayıp olduğunu bildirdi.

sacit b., 4 haziran'da diyarbakır'da pkk tarafından kaçırıldığını söyledikleri çocukların ailelerinin eylemine katıldığı sırada kızı s.b. tarafından telefonla arandı. s.b., babasına pkk tarafından iki arkadaşıyla kaçırıldığını ve kırsal alana götürüldüklerini söyledi.

polis, sacit b.'yi arayan numarayla ilgili yaptığı çalışmada telefon kullanıcısının hakkari'nin yüksekova ilçesinde olduğunu tespit etti ve yeşildere mahallesindeki bir eve operasyon yaptı.

operasyonda pkk'ya eleman kazandırma iddiasıyla kader. e. ve seher k. gözaltına alındı. dağa kaçırılmak üzere evde bulunan 16 yaşındaki s.b., 17 yaşındaki z.t. ve 22 yaşındaki f.k. kurtarıldı.

adliyede ifade veren kızlar serbest bırakıldı. 

kızların ikisinin diyarbakır'da eylem yapan annelerin çocukları olduğu öğrenildi. ve iki kızın anneleri helikopterle diyarbakır'dan yüksekova'ya götürüldü. 

polis gözetiminde tutulan kızların bugün ailelerine teslim edileceği belirtildi.

bu arada, örgütten kaçarak hakkari depin polis kontrol noktası'na silahsız ve teçhizatsız olarak gelen 18 yaşındaki d.y. teslim oldu.

d.y. polise ağaçdibi köyünde bulunan 6 örgüt üyesiyle faaliyet yürüttüğü gruptan kaçarak kontrol noktasına kadar yürüyerek geldiğini söyledi.

ailelerin eylemi sürüyor

çocuklarının pkk tarafından kaçırıldığını ya da kandırıldığını iddia eden ve onları örgütten geri isteyen iki aile diyarbakır büyükşehir belediyesi binası önünde oturma eylemi başlatmıştı.

daha sonra onlarla aynı durumda olan ailelerin katılımı ile eylem yapan ailelerin sayısı 75'e yükseldi.

bu kişilerin talebi bdp/hdp'nin ve başbakan'ın çocuklarının dönmesi için yardım etmeleriydi.

bdp'li belediyenin çalışanları, aileleri oturma eylemi yaptıkları yerlerden farklı mazeretlerle kaldırdı. yardım istenen kişilerden biri olan bdp eşbaşkanı selahattin demirtaş, bazı ailelerin türk istihbaratından para alarak bu eyleme katıldığını iddia etti. aileler bu iddiayı reddetti.

başbakan erdoğan son on gün içinde yaptığı her konuşmada bdp/hdp'den çocuklar, pkk'dan almasını istedi. aksi halde b ve c planlarını devreye sokacaklarını söyledi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;