Genel seçim

Anket şirketleri çöktü

1 Kasım 2015 genel seçimlerinin kaybedenleri arasında kamuoyu araştırma şirketleri de yer aldı. Başta AKP, partilerin oy oranını en yakın tahmin edebilen tek şirket A&G oldu. Diğer tüm anket şirketleri tahminlerinde ciddi oranda yanıldı.

oy

sekiz araştırma şirketi arasında ak parti’nin aldığı oy oranını en yakın tahmin eden yüzde 47,2 oranıyla a&g oldu. a&g, chp’nin alacağı oy oranını da tam olarak bildi, mhp ve hdp'nin alacağı oy oranını da yine hata payı içinde tahmin etti. diğer anket şirketleriyse özellikle ak parti oylarında ciddi oranda yanıldı. 

yukarıdaki grafikte tüm anket şirketlerinin seçim tahminlerini görmek mümkün. araştırma şirketleri özellikle akp, mhp ve hdp’nin oy oranlarını tahmin edemediler. 

sandıkların tamamına yakının açıldığı seçimde ak parti yüzde 49.2, chp yüzde 25.4, mhp yüzde 11.9, hdp ise yüzde 10.4 oranında oy aldı. 

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;