Lübnan

Arsal'da karakol baskını

Suriyeli muhalifler Lübnan’ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında bir askeri karakolu ele geçirdi, çatışmada sekiz Lübnan askeri ve iki sivil hayatını kaybetti.

reuters haber ajansının verdiği bilgiye göre, el kaide’nin suriye kolu nusra cephesi mensubu olan ahmed cuma’nın tutuklanması üzerine bölgede çatışma çıktı.

nusra cephesi üyeleri, çatışma sonucunda bölgedeki askeri kontrol noktasını ele geçirdi.

afp’ye konuşan bir güvenlik yetkilisi nusra üyelerinin çok sayıda askeri de esir aldığını ancak kısa bir süre sonra serbest bıraktığını söyledi.

olayla ilgili lübnan ordusundan yapılan açıklamada, “ordumuz kararlı bir duruş sergileyerek suriye’deki savaşın lübnan’a taşınmasına izin vermeyecektir” ifadeleri yer aldı.

ordu, ilk açıklamasında ölen asker sayısını 2 olarak vermişti. daha sonra bu sayının 8'e yükseldiği açıklandı. 

gelişme üzerine lübnan ordusu bölgeye asker sevkiyatına başladı.

arsal çoğunlukla sünnilerin yaşadığı ve onbinlerce suriyeli mülteciyi barındıran bir sınır kasabası.

kasaba aynı zamanda suriye ordusunun da zaman zaman saldırılar düzenlediği bir bölge.

suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle lübnan’da mezhepler arası şiddet olaylarında büyük artış yaşanırken siyasi istikrar da olumsuz etkileniyor.

ülkedeki hizbullah’ın başını çektiği 8 mart hareketiyle, suriye’deki beşşar esed rejimine mesafeli duran 14 mart koalisyonu arasındaki gerilimden dolayı cumhurbaşkanlığı seçimleri hala yapılamıyor.

hizbullah, suriye’de beşşar esed rejimini ayakta tutan en önemli unsurların başında geliyor.

kaynak: al jazeera, reuters ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;