Türkiye

'Askeri casusluk'ta yeni gözaltılar

Operasyon kapsamında 15 farklı ilden 26 kişi İzmir Merkez Komutanlığı'na götürüldü, dört kişi daha aranıyor.

Haberin Öne Çıkanları

Eş zamanlı operasyon

Şantaj iddiası

Askeri bilgiler sızdı

Hakkında yakalama kararı bulunan dört askerin de bulunması için çalışmalar devam ediyor. [AA]

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nca 'askeri casusluk' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 30 muvazzaf asker hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı.

özel yetkili cumhuriyet savcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde yakalama kararı çıkarılmasının ardından 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

operasyonlarda, 26 şüpheli gözaltına alınarak izmir merkez komutanlığı'na getirildi.

hakkında yakalama kararı bulunan dört askerin de bulunması için çalışmalar devam ediyor.

şantaj iddiası

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nca 'fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri’ iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, mayıs ayında iki ayrı operasyon düzenlenmiş, 13'ü askeri personel toplam 45 kişi tutuklanmıştı.

soruşturma kapsamında 13 haziran'da düzenlenen operasyonda ise 19 muvazzaf, iki emekli asker tutuklanmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;