Balyoz davası

Balyoz avukatları Kılıç'la görüştü

Balyoz davası avukatları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la görüştü. Avukatlar yeniden yargılama konusunda hükümetin çalışmasını bekliyor.

Konular: Türkiye
AYM nöbet
Anayasa Mahkemesi önünde 'Adalet Nöbeti' tutan Balyoz avukatları AYM Başkanı Haşim Kılıç ile görüştü. [Osman Baytürk - Al Jazeera]

balyoz davası kapsamında bireysel başvuruda bulunan avukatlar aym başkanı haşim kılıç ile görüştü. görüşme sonrası açıklamalarda bulunan avukatlar ilkay sezer, murat ergün ve şule nazlıoğlu erol yeniden yargılama ile ilgili paketin süratle devreye sokulmasını istedi. 

yüksek mahkeme önünde dört gündür "adalet nöbeti" tutan avukatlardan şule nazlıoğlu erol, “adalet ve insan hakları vurgusu yapmak için anayasa mahkemesi’nin önünü seçtik. asıl çözüm beklediğimiz yer hükümettir. yeniden yargılama paketinin süratle devreye sokulması ve cezaevlerinin kapısının açılmasını istiyoruz” dedi.

avukatlardan ilkay sezer de adalet bakanı bekir bozdağ ile yaptıkları görüşmede kendilerine söz verildiğini söyledi. sezer "seçim sonrası açıklanacağı söylenen yeniden yargılama paketinin bir an önce açıklanmasını bekliyoruz" dedi. 

AYM önünde Balyoz davası sanıklarının aileleri de eyleme destek veriyor.
[[Osman Baytürk - Al Jazeera]]

haşim kılıç’ın kendileriyle görüşerek cesaret gösterdiğini dile getiren avukat murat ergün ise görüşmenin faydalı olduğunu söyledi:

“anayasa mahkemesi başkanı medeni bir şekilde konunun taraflarıyla görüşme cesareti göstermiştir. kumpas mağdurları vardır, yarın kimin başına geleceği belli değildir. sayın başkana hassasiyetimizi iletme şansı bulduk. başkandan gerekli hassasiyeti göstereceklerinin cevabını aldık. bu konuşma sonrası eylemimizi ‘adaleti sessizce bekliyoruz’ şeklinde devam ettirme kararı alarak toplantıdan ayrıldık.”

kılıç: eylemle ilgili sorun yok

aym başkanı haşim kılıç, eylemle ilgili "saygı duyuyorum" değerlendirmesini yapmıştı. kılıç kendisiyle görüşen balyoz davası avukatlarına da eylemle ilgili bir sorun olmadığını iletti, ancak trafiğin yoğunlaşması nedeniyle mahkeme çalışanlarının sıkıntı yaşadığını söyledi. 

anayasa mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunan balyoz davasının avukatları, aym kararını açıklayana kadar adalet nöbeti tutma kararı almıştı. avukatların eylemine aileler de destek veriyor. 

 kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;