Belçika

Brüksel'de Paris baskını

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Paris saldırılarıyla ilgili soruşturma kapsamında polis bir eve baskın düzenledi. Baskında güvenlik güçlerine ağır silahlarla ateş açıldı, 4 polis memuru yaralandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Paris saldırılarıyla ilgili olarak bir eve baskın düzenlendi. [Fotoğraf: Reuters]

belçika polisi, kasım ayında paris'te gerçekleştirilen saldırılarla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında başkent brüksel'in güneyinde bir eve baskın düzenledi. baskın sırasında çıkan çatışmada 4 polis memuru yaralandı. 

belçika devlet televizyonu rtbf, şüphelilerden birinin ‘etkisiz hale getirildiğini’, diğer ikisinin ise kaçtığını bildirdi. 

baskının düzenlendiği bölge paris-amsterdam demiryolu hattı yakınlarında bulunuyor. bölgede yaşayanlara evlerinde kalmaları söylendi, bir ilkokul boşaltıldı. ayrıca bölgedeki bir otomobil fabrikası da mühürlendi.

fildişi sahili'nin başkenti abidjan'ı ziyaret eden fransa içişleri bakanı bernard cazeneuve, brüksel'deki baskına fransız polisinin de katıldığını söyledi. cazeneuve, polislerin yaralanmasıyla ilgili olarak "baskın sırasında gerçekleşti. belçikalı ve fransız polis ekipleri bir eve baskın düzenlerken ateş açıldı, polislere saldırıda ağır silahlar kullanıldı" dedi.

13 kasım 2015 akşamında fransa'nın başkenti paris'in farklı noktalarında düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 7'si saldırgan 130 kişi ölmüştü. saldırıları irak şam islam devleti (işid) üstlenmişti. saldırının faillerinden biri olarak görülen 26 yaşındaki fransız vatandaşı salah abdelselam hâlâ kaçak.

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;