FIFA

'Bu yükseliş durdurulamaz'

Senegalli Fatma Samoura, FIFA'daki en üst düzey kadın yönetici. Kadın futbolunun gelişmesi için yoğun çaba sarfeden Samoura, gidişattan memnun ve ileride kadın futbolunun daha hakim olacağı görüşünde.

Konular: Spor, Futbol

fatma samoura, fifa genel sekreteri. aynı zamanda tarihte bu görevdeki ilk kadın yönetici. 

bir diplomat da olan samoura'nın en büyük hedeflerinden biri kadın futbolunu daha yukarılara taşımak. 

fifa'ya göre şu an dünyada 30 milyon kadın futbolcu var. hedef ise 2026 için 60 milyon. 

samoura'nın hedeflerini yükseltmesine neden olan iki tuırnuva var: 2015'te kanada'daki dünya kupası ve geçen sene kamerun'daki afrika uluslar kupası: 

"normalde afrika'da kadınlar maçında 2 bin civarı taraftar olur. fakat kamerun'daki turnuvada her maçta en az 13 bin taraftar vardı ve bu inanılmazdı. bu futbolla fakir bir ilişkisi bulunan kadın futbolunun gelişimini ve bu yükselişin geri dönemeyeceğini gösteriyor. şimdi buna yatırım yapmak ve sponsorları da kadın futboluna özendirmek gerekiyor"

samoura'ya göre tüm futbolu, erkeklerin dünya kupası organizasyonundan gelen paralar yönetiyor. fakat nüfusun yarısının kadın olduğu bir dünyada, senegalli yönetici kadın futbolunun özerk bir yapıya kavuşmasını umuyor. 

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;