Avrupa

Cameron: Saldırı İslam'a ihanet

İngiltere Başbakanı, Londra'da bir askerin öldürülmesi sonrası "İslam dininde, bu korkunç eylemi meşrulaştıracak hiçbir şey yok" dedi.

Haberin Öne Çıkanları

'Boyun eğmeyeceğiz'

'İslam'ı suçlamak yanlış'

Cihat çağrısı

Cameron, “Bu ülke radikalizm ve terörizm karşısındaki azimli duruşunu korumayı sürdürecektir” ifadelerini kullandı. [Reuters]

ingiltere başbakanı david cameron, başkent londra'da bir ingiliz askerinin öldürüldüğü saldırı sonrası, hükümetin acil durum birimi cobra'yı olağanüstü toplantıya çağırdı. cameron toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "bu saldırı, islam'a ve ülkemize birçok katkıda bulunan müslümanlara ihanettir" dedi. 

perşembe günü başbakanlık önünde gazetecilerin karşısına çıkan cameron, böylesine korkunç bir saldırıyı meşrulaştıracak herhangi bir şeyin islam dininde yer almadığını söyledi.

saldırı ile ingiltere'nin ve ingiliz yaşam tarzının hedef alındığını belirten cameron açıklamasında, "terörizme boyun eğmeyeceğiz" ifadesini kullandı. ingiltere başbakanı, “bu ülke radikalizm ve terörizm karşısındaki azimli duruşunu korumayı sürdürecektir” diye konuştu. 

londra belediye başkanı boris johnson da cobra toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, olay nedeniyle islam dinini suçlamanın ‘kesinlikle yanlış’ olacağını söyledi.

'her gün müslümanları öldürüyorlar'

çarşamba günü londra'nın güneydoğusundaki woolwich bölgesinde, 'cihat’ çağrısı yapan iki kişi askeri kışla yakınında palayla saldırdıkları bir ingiliz askerini öldürmüştü.

olayın ardından polis tarafından vurulan saldırganlar yaralanmıştı. yetkililer, geceyi hastanede geçiren saldırganlardan birinin durumunun ağır olduğunu açıklamıştı.

saldırının iki zanlısının da ingiliz güvenlik birimlerince takip edildiği belirlendi.

güvenlik kaynaklarına göre saldırganlardan biri, 28 yaşında olan ve sonradan müslüman olan nijerya kökenli michael adebolajo. olaydan sonra çekilen bir videoda yer alan ve adebolajo olduğu sanılan bir kişi, saldırıyı gerçekleştirme nedeninin 'ingiliz askerlerinin her gün müslümanları öldürmesi' olduğunu belirtiyordu.

camilere saldırılar

londra'daki olay sonrası kentte gece boyunca iki camiye saldırı düzenlenmiş, ingiliz polisi iki kişiyi gözaltına almıştı.

woolwich bölgesinde saldırıya tepki gösteren aşırı sağcı grup ingiliz savunma ligi'nin üyeleri ise müslümanlar aleyhine sloganlar atarak, polisle çatışmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;