Gülen örgütü soruşturmaları

Cemaat operasyonunda 4 tutuklama

Cemaat operasyonunda Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 3 polis tutuklandı. Ekrem Dumanlı dahil 8 kişi ise serbest bırakıldı.

Dumanlı, yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. [Fotoğraf: Reuters]

medya ve emniyet'te gülen cemaati'ne yönelik operasyon kapsamında samanyolu yayın grubu başkanı hidayet karaca dahil dört kişi tutuklandı. karaca dışında tutuklanan diğer isimler istanbul asayiş şubesi'nin eski müdürü ertan erçıktı, emniyet amiri mustafa kılıçaslan ve hakkâri emniyeti'nin eski müdürü tufan ergüder.

karaca'ya yöneltilen suçlama, "terör örgütü yöneticiliği". diğer üç kişi de "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı ise yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. serbest bırakılan diğer yedi kişi için de adli kontrol şartı konuldu.

dumanlı: kendi yolsuzluklarını gizlemek istediler

zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı, serbest kaldıktan sonra çağlayan adliyesi önünde bekleyen kalabalığa hitap etti. dumanlı, "sizin çok yakından gördüğünüz ve izlediğiniz gibi türkiye bir tiyatro seyrediyor. kendi ayıplarını, kendi günahlarını, kendi yolsuzluklarını gizlemek için daha sansasyonel bir hadise çıkarmak isteyenler, zaman ve samanyolu tv'yi hedef alarak, basın özgürlüğünü tehit altına alarak, türkiye'yi dünyaya rezil etmeyi göze alarak, bir gazete binasına baskın düzenlediler" dedi. 

dumanlı, "bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum. zaman gazetesine terör yayını diyenlere aynıyla iade ediyorum. allah'tan korkun" ifadesini kullandı. 

dumanlı bebeğiyle buluştu

[[Fotoğraf: CHA]]

zaman gazetesi genel yayın müdürü ekrem dumanlı’nın serbest bırakılmadan önce bir kız çocuğu oldu. dumanlı’nın eşi esra dumanlı'nın dünyaya getirdiği çocuğa saadet ismi veridi.

dumanlı serbest bırakıldıktan sonra bebeği saadet'i hastanede ziyaret etti. anne esra dumanlı ve bebeğin sağlık durumu iyi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;