Transfer

Cesare Prandelli İstanbul'da

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, İstanbul'a geldi.

Prandelli'nin çalıştırdığı İtalya grup aşamasından geçememişti. [Galatasaray.org]

istanbul'a indikten hemen sonra florya metin oktay tesisleri'ne giden italyan teknik adam "buraya gelmiş olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. tesisleri gezdim. çok beğendim. kulübün ne kadar başarılı olduğu tesislerinden belli" dedi. 

italyan teknik adam için salı günü saat 14.00'te türk telekom arena'da imza töreni düzenlenecek.

sarı kırmızılı kulüp anlaşmanın detaylarını borsaya bildirdi. açıklamaya göre prandelli her iki sezon için 2 milyon 295 bin euro alacak. eğer galatasaray şampiyon olur aynı sezon şampiyonlar ligi'nde çeyrek final görürse de yıllık ücretine 350 bin euro daha eklenecek.

türkiye ligi şampiyonluğu durumunda iki sezonun herbiri için de prandelli'ye 1 milyon dolar prim ödenecek.

türkiye kupası şampiyonluğu durumunda ise italyan teknik adamın görevde bulunduğu ve kazanılan her kupa için prim tutarı 500 bin dolar.

cesare prandelli, 2010'dan beri italya milli takımı'nı çalıştırıyordu. prandelli yönetimindeki italya, 2014 dünya kupası'nda grup aşamasını geçemeyerek elenmişti.

türkiye, tecrübeli teknik adamın italya dışında görev yapacağı ilk ülke olacak.

prandelli, italya milli takımı'ndan önce fiorentina, roma, parma gibi takımları çalıştırdı ama hiç şampiyonluk yaşayamadı.

prandelli'den önce galatasaray'ı yine bir başka italyan roberto mancini çalıştırıyordu. mancini'nin de prandelli'nin italyan milli takımı'ndaki yerini doldurması güçlü bir olasılık. 

sarı kırmızılılar cuma günü yeni sezon hazırlıkları için avusturya'da kampa girecek.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;