Avrupa

Charlie Hebdo bir milyon basılacak

Saldırıya uğrayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yeni sayısı planlandığı gibi haftaya yayımlanacak. Derginin avukatı, yeni sayının bir milyon adet basılacağını açıkladı.

Konular: Fransa, Avrupa
Charlie Hebdo'nun Genel Yayın Yönetmeni Stéphane Charbonnier de saldırıda ölenler arasında. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

fransız mizah dergisi charlie hebdo'nun köşe yazarlarından patrick pelloux, "aptallığın kazanmayacağını" göstermek için diğer çalışanların derginin yeni sayısını önümüzdeki hafta çıkaracağını söyledi. pelloux, "çok zor. izdırap ve korku içindeyiz ama ne olursa olsun bunu yapacağız. çünkü aptallık kazanmayacak" dedi.

pelloux, dergi çalışmaları için saldırıya uğrayan bina dışında bir yerde toplanacaklarını da ekledi.

derginin avukatı richard malka, saldırının ardından çıkacak bu ilk sayının bir milyon adet basılacağını açıkladı.

çarşamba günü öğle saatlerinde charlie hebdo dergi binasına yapılan saldırıda aralarında beş karikatüristin de olduğu 12 kişi öldürülmüştü.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;