IŞİD

'Cihatçı John'un kimliği belli oldu

Batılı rehineleri, kafalarını keserek öldüren "Cihatçı John" lakaplı IŞİD üyesinin gerçek kimliği belli oldu. Bu kişinin Londra'da yaşarken IŞİD'e katılan Muhammed Emwazi olduğu ortaya çıktı.

"Cihatçı John"un öldürdüğü rehineler arasında ABD'li gazeteci James Foley de vardı.

işid'in yayınladığı videolarda, batılı rehineleri, kafalarını keserek öldüren "cihatçı john"un kim olduğu öğrenildi. bbc ve washington post'un haberine göre, bu kişi işid'e katılmadan önce londra'da yaşayan kuveyt doğumlu ingiltere vatandaşı muhammed emwazi. 

bbc, emwazi'nin daha önce bir soruşturmada sorgulandığını yazarken, washington post' göre, emwazi iyi bir ailede yetişmiş, üniversite mezunu bir bilgisayar programcısı.

ingiliz polisi ise haberlerle ilgili bir yorum yapmaktan kaçındı.

emwazi'nin işid tarafından yayınlanan videolarda akıcı ingiliz aksanıyla konuşması dikkat çekmişti.

"cihatçı john" lakaplı emwazi', abd'li gazeteciler james foley ve steven sotlof ile yardım görevlisi abdulrahman kassig’i öldüren kişiydi. 

abd’li gazeteci james foley’in boğazının kesilerek öldürüldüğü videoda konuşan emwazi, abd’nin işid’i hedef alan hava saldırılarını durdurmasını istemişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;