Atletizm

'Cinayeti kasten işlemedi'

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten yargılanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un cinayeti kasten işlemediğine karar verildi. Pistorius kasıtsız cinayetten hüküm giyebilir.

Konular: Spor
[Fotoğraf: AFP / Arşiv]

davaya bakan hakim thokozile masipa, savcıların hazırladığı iddianamenin, pistorius'un, tartıştığı kız arkadaşını kasten öldürdüğünü kanıtlayamadığına hükmetti.

hakim masipa öte yandan, savunmanın, ünlü atletin cezai ehliyetten yoksun olduğu yönündeki iddiasını reddederek, sanığın, "doğruyla yanlışı birbirinden ayırt edebileceğine" ikna olduğunu sözlerine ekledi.

masipa, pistorius'a yöneltilen kasıtsız cinayet suçlamasına ilişkin kararını ise henüz açıklamadı. karar yarın 09.30'a ertelendi.

Reeva Steenkamp'ın babası.
[[Fotoğraf: AFP]]

duruşmayı takip edenler arasında pistorius tarafından öldürülen reeva steenkamp'ın babası da yer aldı. pistorius'un mahkeme sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. 

kız arkadaşı reeva steenkamp'ı öldürmekle suçlanan 27 yaşındaki oscar pistorius için asgari 25 yıl hapis cezası istenmişti. 27 yaşındaki pistorius, önceki duruşmalarda steenkamp'ı hırsız sanarak kazara vurduğunu öne sürmüş ve cinayet suçlamasını kabul etmemişti. olay 14 şubat 2013'te meydana gelmişti. 

paralimpik oyunları'nda altı şampiyonluğu bulunan pistorius, olimpiyatlarda mücadele eden ilk engelli atlet.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;