Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı yeni anayasa için oy istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’deki toplu açılış töreni konuşmasında yeni anayasa için dolaylı olarak oy istedi. Erdoğan, konuşmasında “Yeni anayasa çalışması yarım kaldı, başaramadık. 7 Haziran'da siz gerekli olan tavrı ortaya koyacaksınız” dedi.

Konular: Türkiye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırşehir'de toplu açılış törenine katıldı. A.A

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kırşehir'de toplu açılış törenine katıldı. törende konuşan erdoğan, “yeni anayasa çalışması yarım kaldı. tıpkı 10 ağustos'ta olduğu gibi, 7 haziran'da da yeni türkiye ve yeni anayasa için millet iradesini ortaya koymalıdır” diyerek isim vermeden oy istedi.

cumhurbaşkanı erdoğan konuşmasında türkiye’nin emin ellerde olduğunu ve son derece sağlam zeminde geleceğe ilerlediğini söyledi:

“sizlere devleti, milleti ilgilendiren her meselenin takipçisi olacağımı ifade etmiştim. beş ayda 16 ülkeye resmi ziyaretlerde bulundum. beş ay içinde onlarca kanunu onayladık. geçen hafta afrika’nın üç ülkesine resmi ziyaretlerde bulundum. çekinmeden, korkmadan somali’ye gittik, ya allah dedik. somali cumhurbaşkanı dedi ki 'eğer serbest bıraksak bir milyon kişi yollara dökülür sizi karşılamaya gelirdi' dedi. herkesin kendi kaderine terk ettiği somali’ye biz sahip çıktık, biz sahip çıkıyoruz. somali devlet-i aliye osmanlı'nın emanetidir. ne zaman ecdadımız oralardan ayrıldı, oralarda sömürü başladı.”

güçlü devlet olmanın gereği

muhalefetin ‘irak’ta, kobani’de, afganistan’da ne işin var’ dediğini söyleyen erdoğan, güçlü devlet olmanın gereği buralara da sahip çıkılması gerektiğini belirtti:

“adama sorarlar. ama siz güçlü bir ülke, güçlü bir imparatorluğun varisiyseniz 'biz oralarda da varız' diyeceksiniz. dünyanın neresinde mağdur, mazlum varsa oraya uzanacağız. nerede ata yadigârı varsa onu buluyoruz, gün yüzüne çıkarıyoruz. bu seyahatte cibuti’ye gittik. 'sizin dedeleriniz buradaydı' dediler. 'buranın bir şehrinde hâlâ iki osmanlı ailesi var, onların eserleri var' dediler. ben de numan kurtulmuş bey'e dedim ki, 'siz hemen oraya gidin'. kapımıza gelen kim olursa olsun kapımızı açıyoruz. geri kalmış ülkelere şimdi verdiğimiz destek 4.5 milyar dolar.”

kılıçdaroğlu’na montaj eleştirisi

cumhurbaşkanı erdoğan somali’de çocuklara dağıttığı boyama kitapçığıyla ilgili fotomontaj üzerinden kendisini eleştiren chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun "saygısızlık yaptığını" söyledi:

“ana muhalefetin genel başkanı çıktı; anlamadan, bilmeden, çocuklara dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden yalan yanlış bir ifadeyle türkiye cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı’na saygısızlık yaptı, sonunda da rezil oldu. kardeşlerim, kılavuzu karga olanın biliyorsunuz…”

"biz çocuklara boyama kitapçığı dağıtıyoruz, ona bu aklı verenler kimler ise onu bu yanlışların içine sokuyorlar. siyasette kullandığı argümanlar hep böyle çirkin oldu; montaja dayalı, yalan yanlış haberlere dayalı oldu. hadi onlar şuursuz ama ana muhalefetin genel başkanı da almış getirmiş bu edep dışı montajı kullanıyor. sonuçta ne oldu? kendisi küçük düştü, türkiye’ye de, dünyaya da rezil oldu. daha önce de bizim ziyaretimizin ardından 'ben de gideceğim' demişti, sonra ne oldu, kenya’ya gitti, geri döndü. bunların kılavuzu paralel yapı. paralel yapı ile el ele, kol kola şimdi montaj sanatını uyguluyorlar. millet yanımızda olduğu sürece dur durak tanımayacağız. ister gezici, ister paralel.”

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;