Türkiye

Dershanede son söz söylenmedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelerin kapatılması konusunu tüm tarafların düşüncelerini alıp yeniden değerlendireceklerini söyledi.

Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. [AA]

hükümet, özellikle gülen cemaati'ne yakın çevrenin büyük tepki gösterdiği dershanelerin kapatılması kararını gözden geçirecek.

bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan hükümet sözcüsü bülent arınç, "bu çalışmayı arkadaşlarımızın soruları, önerileri eleştirileriyle birlikte daha da zenginleştirerek özellikle dershaneler konusunda halka yanlış akseden bazı bilgilerin bulunması dikkate alınmak suretiyle halkımızın, dershanelerde okuyan çocuklarımızın, onların ailelerinin, öğretmenlerin ve dershane yöneticilerinin de görüş ve düşüncelerine müracaat edilmek suretiyle paydaşlarla birlikte bu konunun tekrar ele alınmasının yararlı olacağı konusunda bir görüş birliğine vardık" dedi.

dershane yerine özel okul

arınç, hükümetin eğitim alanındaki çalışmaları sonucu dershanelere ihtiyaç kalmadığını düşündüklerini belirtti. "bizim asıl teşvik etmek istediğimiz özel okullardır" diyen arınç, bu aşamada dershaneleri ve öğrencileri mağdur etmemek için gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

"endişelerin bir kısmı haksız değil"

arınç, "bunlar yeterince anlaşılamadığı için veya biz anlatamadığımız için bugün basında da kamuoyunda da pek çok insan endişe içerisinde. bu endişelerde haksız değiller, en azından bir kısmında. bir kısmında taraflı, maksatlı bir kampanya da yürütülüyor olabilir" dedi. 

konunun türkiye'nin ve öğrencilerin lehine olduğunu söyleyen arınç, etüt merkezleri ve okuma salonlarının proje içinde olmadığını belirtti.

"genel af gündemde yok"

başbakan erdoğan’ın diyarbakır’daki konuşmasıyla ortaya atılan genel af konusu da hükümet sözcüsü arınç'a sorulan sorular arasındaydı. arınç, başbakan'ın "dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak" sözüyle geleceğe ait bir perspektif çizdiğini söyledi.

“başbakanın konuşması çok açıktı. yazılı metne bağlı olarak konuşma yaptı. burada bir genel af beklentisinin dile getirilmediğini görürsünüz. genel af bugünün gündeminde yok. gelecekte böyle bir türkiye hayal ediyoruz deniliyor. dağlarda, cezaevlerinde kimse olmasın, barış olsun. yasaklar kalksın" 

martin luther king'in, "i have a dream (benim bir rüyam var)" sözünü anımsatan arınç, "bu sadece amerika için değil bütün dünya için özellikle siyah beyaz kavgasını sona erdirecek güzel bir söz. bizim de tabii ki hayallerimiz var. bizim de türkiye için yeni türkiye için böyle rüyalarımız var. sadece iki cümle yan yana getirip buradan genel af çıkacak diye olaya bakmayın. büyük tabloya bakın" dedi.

"kürdistan o bölgenin resmi adı"

bülent arınç bir soru üzerine başbakan'ın diyarbakır konuşmasında "kürdistan" ifadesini kullanmasını da değerlendirdi. arınç, irak anayasası'nda söz konusu bölgenin kürdistan adıyla anıldığını hatırlattı, "bunu bir yerde birisinin söylemesi gerekiyordu. bütün bunlar çok olağanüstü, çok yeni, çok kötü, çok çirkin şeyler değil. sayın başbakan, büyük bir kararlılıkla ismi ile hitap etti ve bundan dolayı da hiçbir eksiklik göstermedi" dedi. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;