Suriye'de iç savaş

Doğu Guta'da saldırılar: 45 ölü

Suriye'de rejim füzeleri ve Rus savaş uçakları Şam'ın doğu kırsalını vurdu. Muhaliflerin elindeki Doğu Guta bölgesinde Duma, Harasta, Erbin ve Sakba'yı hedef alan saldırılarda 45 kişi hayatını kaybetti.

suriye'de rusya'nın işid'i vurma iddiasıyla başlattığı hava saldırıları yine muhaliflerin kontrolündeki sivil bölgeyi vurdu. şam'ın doğu kırsalında muhaliflerin elindeki doğu guta bölgesinde bulunan yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda en az 45 kişi öldü.

al jazeera'ye konuşan yerel kaynaklar, şam'ın kırsalında yer alan duma'da bir pazar yerinin rus hava saldırısıyla vurulduğunu söyledi. suriye insan hakları gözlemevi'nden rami abdel rahman, hava saldırılarını gerçekleştiren uçağı göremediklerini ancak bugünkü gibi kapalı havalarda suriye jetlerinin uçmadığını söyledi. rahman, saldırılarda en az 10 çocuğun öldüğünü, saldırıda bir okulun da hedef alındığını aktardı.

olay yerindeki afp muhabiri, ailelerin enkazdan çocuklarını çıkardığını ve doktorların saha hastanelerinde yaralıları tedavi ettiğini söyledi. doktorlar, ameliyat masasında emel isminde 10 yaşında bir çocuğun bacağına acilen müdahale etti.

anadolu ajansı, sivil savunma kaynaklarına dayandırdığı haberidnde 50 sivilin öldüğünü, 200'ünün de yaralandığını söyledi.

rusya'nın 30 eylül'de işid hedeflerini vurma iddiasıyla başlattığı hava saldırılarında şimdiye kadar 600'den fazla kişi öldü. suriye insan hakları gözlemevi'nin aralık ayı başında geçtiği bilgilere göre rus saldırılarında ölenlerin 400'den fazlası sivil. 

kaynak: afp, al jazeera, suriye insan hakları gözlemevi, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;