2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Elimize silah almayacağız'

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Cemil Bayık'ın PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili sözlerini değerlendirdi, "Biz başka siyasetçiler gibi 'şöyle böyle olursa elimize silah alırız' demeyeceğiz. Ne olursa olsun elimize silah almayacağız" dedi.

[Fotoğraf: AA-Arşiv]

cumhurbaşkanlığı kampanyası kapsamında istanbul beyoğlu'nda ermeni, süryani, rum ve yahudi gruplarla görüşen hdp eş başkanı selahattin demirtaş basına kapalı toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

bir gazeteci demirtaş'a kck yürütme konseyi eş başkanı cemil bayık'ın hafta içinde pkk'nın silah bırakmasıyla ilgili sözlerini sordu.

demirtaş, "biz kalıcı barış için uğraşacağız. biz başka siyasetçiler gibi 'şöyle böyle olursa elimize silah alırız' demeyeceğiz. ne olursa olsun elimize silah almayacağız. siyasetçiler olarak kalıcı barış için şiddetin tümüyle devreden çıkması için mücadele edeceğiz. cumhurbaşkanlığı kampanyası da bunun bir parçasıdır. barış isteğimiz, birlikte yaşam isteğimiz de bunun en somut göstergesidir. umut ediyorum ki çözüm ve barış arayışlarında somut aşamaya geçilir." dedi.

bayık, kürtçe yayımlanan azadiya welat gazetesine yazdığı yazıda ortadoğu'nun silahların devre dışı bırakıldığı bir coğrafya olmadığını savunmuş,  "kürtler ve kürdistan halkı özgür ve demokratik yaşama kavuşmadan kim gerillanın direnişten vazgeçeceğini ve silah bırakacağını sanıyorsa o hayal görüyordur. hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun. kürtler özgür ve demokratik yaşama kavuşmadan bu tür hayalci şeyleri dillendirmesin." ifadelerini kullanmıştı.

erdoğan'a eleştiri

açıklamalarında cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi başbakan recep tayyip erdoğan'ı eleştiren demirtaş, erdoğan'ı düşmanlaştırıcı dil kullanmakla suçladı.

demirtaş, "başbakan'ın kullandığı dil hâlâ aynı şekilde kamp, gerilim yaratmaya, başkalarını düşmanlaştırmaya dönük bir dildir. biz asla öyle bir dil kullanmadık, kullanmayacağız. akp'ye oy veren insanlar düşmanımız değildir, bu topraklarda birlikte yaşayacağımız, kimliği ne olursa olsun kardeşlerimizdir. sırf akp'ye oy verdi diye bir topluluğu, grubu asla düşmanlaştırmadık, düşmanlaştırmayacağız. başbakanın yaptığı budur." dedi. bu dilin sokakta gerilimin ve provokasyonların nedeni olduğunu ileri sürdü.

trt'ye sitem

hdp eş başkanı cumhurbaşkanlığı yarışında dengeli davranmamakla suçladığı devlet televizyonu trt'ye de sitem etti.

daha önce trt'nin kendisi ile birlikte yarışın üçüncü adayı ekmeleddin ihsanoğlu'na süre ayırmadığını, buna karşın erdoğan'a geniş yer verdiğini söyleyen demirtaş, "ümit ediyorum ki trt bunu yayınlıyordur. çünkü yaptığımız kampanya görüşmeleri ve bu çerçevede söyleyeceğimiz her şey istiyoruz ki bütün türkiye tarafından duyulsun, görünür hale gelsin" dedi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;