Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Emniyet'te operasyon sürüyor

Hükümet'in tepkisini çeken yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Emniyet'te görevden alınan ya da yeri değiştirilen polis müdürlerinin sayısı 100'ü geçti. En son Antalya'da 12 şube müdürünün yeri değiştirildi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Emniyet'te görevden almalar sürüyor

Antalya'da 12 şube müdürü değişti

100 polis müdürü görevden alındı

iki bakanın oğlu ile halkbank genel müdürü'nün de tutuklandığı istanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından, emniyet'teki görevden alma ve yer değiştirmeler sürüyor.

antalya'da 12 şube şüdürü değişti, yerlerine yeni atamalar yapıldı.

böylece son bir haftada antalya'da toplam 15 müdürün yeri değiştirilmiş oldu.

ankara'da 2 müdür değişti

ankara emniyet müdürlüğü'nde iki müdür yardımcısının görev yeri pazartesi günü değiştirildi.

toplum destekli polislik şubesi'nden sorumlu müdür yardımcısı ismail öztürk ile muhabere elektronik şube müdürlüğü'nden sorumlu müdür yardımcısı lokman kırcılı, görevlerinden alınıp polis akademisi'ne tayin edildi.

yerlerine polis akademisi'nde görevli bülent kantar ile cem akgün getirildi.

kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü'nden sorumlu olan ismail öztürk ile terörle mücadele şubesi'nden sorumlu olan lokman kırcılı, bir hafta önce bu görevlerinden alınmıştı. toplamda 18 müdürün görev yeri değişmişti

izmir'de ikinci dalga

izmir’deki tayinlere de yenileri eklendi. ikinci dalgada, üç şube müdürünün daha yeri değiştirildi.

geçen hafta mali şuçlarla mücadele şube müdürlüğü'nden, siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü'ne atanan emin göktaş, bu kez tanık koruma şube müdürlüğü'ne tayin edildi.

tanık koruma şube müdürü şevket canıtez, kaçakçılık suçlarıyla mücadele şube müdürlüğü'ne geçti. bu şubenin müdürü mehmet akpınar da, bornova ilçe emniyet müdür yardımcılığı görevine tayin edildi.

izmir’de daha önce 13 şube ve ilçe müdürünün yeri değiştirilmişti.

istanbul emniyeti tamamen değişti 

istanbul'da hüseyin çapkın'ın yerine selami altınok'un il emniyet müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından 25 polis müdürünün daha görev yeri değişti.

yolsuzluk operasyonunun başlamasının hemen ardından hüseyin çapkın tarafından fatih ilçe emniyet müdürlüğü'ne getirilen ertan erçıktı görevinden alındı.  

narkotik şube müdürü özcan bulduk ise fatih ilçe emniyet müdürlüğü'ne getirildi. siber suçlarla mücadele şube müdürü metin titiz, personel şube müdürü emin yılmaz ve çevik kuvvet şube müdürü muhammet fatih sarıyıldız da görev yeri değiştirilen müdürler arasında yer aldı.

emniyet'te tasfiye

bakanların çocukları, bürokratlar ve işadamlarının gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonun ardından türkiye genelinde emniyet'te önemli değişiklikler oldu.

emniyet genel müdürlüğü'nde 14 şube müdürü görevden alındı.

istanbul emniyet müdürü hüseyin çapkın'ın yerine aksaray valisi selami altınok getirildi. 18'i başkent ankara'da olmak üzere çeşitli illerde 50'ye yakın polis müdürünün görev yeri değiştirildi. 

yolsuzluk operasyonunu basından öğrenen hükümet, adli kolluk yönetmeliğinde de değişiklik yaptı, savcı ve polise her soruşturmayı başsavcı ve amirlerinden haber verme yükümlülüğü getirdi.

türkiye genelinde gazetecilerin de emniyet hizmet binalarına girişi yasaklandı.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;