2014 Yerel seçim

Erdoğan'a hakaret davası başladı

16 Mart’ta İzmir mitinginde Recep Tayyip Erdoğan’a el hareketi yaparak hakaret ettiği iddia edilen Filiz Akıncı, yargılanmaya başladı. Akıncı ilk duruşmada, polisin ve Erdoğan’ın korumalarının kendisine hakaret ettiğini söyledi.

Konular: Türkiye
Erdoğan otobüsle İzmir'e geldiğinde bir kadının balkondan kendisine el işareti yaptığını söylemişti. [AA]

izmir 41'inci asliye mahkemesi'nde açılan ve cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın 'mağdur' sıfatıyla yer aldığı davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan filiz akıncı, avukatı anıl güler ve tanıklar katıldı. iki çocuk annesi ekonomist filiz akıncı savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

iki elini eşine doğru kaldırıp, “bu kadar kalabalığı ilk defa görüyorum” dediğini belirten akıncı şöyle konuştu:

“birkaç dakika sonra kapının zili çaldı. ayrıca kapı yumruklanıyordu. kapıyı açar açmaz, içeriye takım elbiseli, siyah gözlüklü 7- 8 kişi girdi. kim olduklarını da söylemediler. kendileri, 'çabuk aşağıya inip başbakan'dan özür dileyeceksiniz' dedi. niçin özür dileyeceğimi sordum. bana, 'fazla konuşmayın aşağıya inin' diye cevap verdiler. eşim de araya girince ona 'sen işe karışma, bizim işimiz eşinle' dediler. polisler bana başbakan'a hakaret edip, el kol hareketi yaptığımı söyledi. ben de bunları yapmadığımı, bu nedenle özür dilemeyeceğimi söyledim.”

‘halkın arasına atarız, ırzına geçerler’

akıncı, daha sonra ‘sivil kişiler’in kendisini kollarını kıvırarak ve ev kıyafetleriyle, merdivenden sürüklenerek aşağıya indirdiğini söyledi. “polisler, 'seni halkın arasına atarız, linç edip ırzına geçerler' diyerek beni korkutmaya çalıştı. beni bir siyah minibüse bindirip, karakola götürdüler. küçük bir odada uzun süre ayakta tutup, psikolojik baskı yaptılar. hazırladıkları tutanağı zorla imzalamamı istediler. ben de kabul etmedim. karakol amiri kapıyı vurup 'yeter artık' deyince bıraktılar” ifadelerini kullandı.

yaklaşık 8 saat gözaltına alındığını belirten akıncı, “yan apartmanda da başbakan'a tencere, tava çalıp, sinkaflı sözler sarf edip protesto edenler vardı. ayrıca el kol hareketi yapanlar da vardı. beraatımı istiyorum” dedi.

tanık olarak dinlenen filiz akıncı'nın eşi mehmet naci akıncı da eşinin küfür ve hakarette bulunmadığını söyledi.

mitinge katılanlar ‘hakaret etti’ dedi

mhp üyesi olduğunu söyleyen tanık bilal yağan ise, "olay tarihinde başbakanın mitingine gittim. bağırma sesleri geldi. apartmana doğru baktığımda, sanık sağ elinin orta parmağını gösterip, 'ne işiniz var izmir'de, allah belanızı versin, katiller' diye bağırıyordu. o anda otobüs durdu. başbakan el işareti ile sanığın oturduğu yeri işaret etti. korumalar bayanı alarak karakola götürdü. 'hırsız ve şerefsiz' kelimesini söylediğini duymadım" diye konuştu.

ak parti üyesi olduğunu ifade eden tanık kader ertemiz de filiz akıncı’yı saçlarından tanıdığını ve erdoğan’a küfür ettiğini gördüğünü söyledi.

‘koruma polislerinin gözaltına alma yetkisi yok’

filiz akıncı'nın avukatı anıl güler, koruma polislerinin gözaltına alma yetkisi olmadığını ve insan haklarına aykırı ciddi ihlallerin söz konusu olduğunu belirtti. bunun mahkeme tarafından dikkate alınmasını istedi.

hâkim yalçın çebiş, emanette bulunan 7 cd'nin rapor hazırlanması için bilirkişiye verilmesi kararını verdi. duruşma eksik evrakların tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için aralık ayına ertelendi.

soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı ayhan yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, filiz akıncı'nın “kamu görevlisine hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapsi istenmişti.

recep tayyip erdoğan'a aynı mitingde alana gelirken parmağı ile işaret yaptığı iddiasıyla kamuran bedir hakkında da 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. erdoğan'ın yine 'mağdur' olarak yer aldığı bu dava henüz başlamadı.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;