IŞİD

Fransa'dan IŞİD'e ilk hava saldırısı

ABD'nin ardından Fransa da Irak'taki IŞİD hedeflerini havadan vurmaya başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Perşembe günü IŞİD'in havadan vurulacağını, ancak kara operasyonunun gündemde olmadığını açıklamıştı.

Konular: Fransa, Ortadoğu, IŞİD
Hollande Fransa'da hava harekatına Irak yönetiminin çağrısı üzerine destek vereceğini belirtmişti. [Fotoğraf: AA]

fransa cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada irak'ta işid'e karşı hava saldırılarının başladığı duyuruldu.

hava saldırılarının yerel saatle 9.40'ta başladığı bildirilen açıklamada, işid güçlerinin lojistik depolarının hedef alındığı kaydedildi.

'karadan müdahale yok'

işid ile mücadeleye irak hükümetinin talebi üzerine hava desteği vererek katılacağını söyleyen hollande, ''bu çağrı üzerine işid ile mücadeleye hava desteği verilmesini kararlaştırdım. bundan öteye gitmeyeceğiz. kara birlikleri olmayacak ve irak'a karadan müdahale etmeyeceğiz'' demişti.

fransa cumhurbaşkanı francois hollande, ingiltere ve abd vatandaşlarını kafalarını keserek öldüren işid'in suriye'de elinde tuttuğu fransız rehineleri nasıl serbest bıraktığına ilişkin soruyu, "paris yönetimi, rehinleri geri almak için ne herhangi bir fidye ödedi, ne de takas yaptı" karşılığını verdi.

hollande, "ama bazı ülkeler bize yardım etmek için bunları yaptı, bunu kabul etmeliyim" diye ekledi.

ingiliz ve abd yönetimleri, vatandaşlarının işid tarafından öldürülmesini, bazı ülkelerin örgüte fidye ödemiş olmasına bağlamıştı. 

daha önce de iki abd'li gazeteciyi öldüren işid örgütü, son olarak kaçırdığı ingiliz vatandaşı david cawthorne haines'i başını keserek katletmişti.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;