PKK

Hakkârili şehit teğmenin hikayesi

Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak ve Astsubay Kıdemli Çavuş Biçakcı için Diyarbakır'da askeri tören düzenlendi. Özatak, daha iyi bir gelecek için Ankara’ya yerleştirdiği 9 kardeşinin geçimini karşılıyordu. Ailenin isteği üzerine kardeşler “Köye tatile gidiyoruz” denilerek cenaze törenine getirildi.

Konular: PKK, Türkiye

diyarbakır sur'da şehit düşen jandarma teğmen abdulselam özatak hakkârili bir korucu çocuğu. daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için 9 kardeşinin hakkâri’den alıp ankara’ya yerleştirmişti. en küçüğü 5 yaşında olan, diğerleri 6, 7, 12,16,18,19,20 ve 23 yaşında olan kardeşlerden 23 yaşında olan abla hariç hepsi okuyor ve abdülselam’ın maaşı ile evde kardeşlerine annelik yapıyordu.

özatak için, kendisi gibi sur'da şehit düşen trabzonlu astsubay kıdemli çavuş biçakcı ile birlikte diyarbakır askeri hastanesi'nde tören düzenlendi. silah arkadaşları sosyal medya üzerinden şehit teğmen abdulselam özatak'ın hayat hikayesini şu şekilde paylaştı;

"diyarbakır sur'da şehit verdiğimiz jandarma teğmen abdulselam özatak da hakkarili bir kahraman silah arkadaşımızdı. hakkari'de bir korucunun çocuğu olarak doğan ve onbir kardeşi olan şehit teğmen abdulselam çalışıp azmedip ve başarıp kara harp okuluna girmiş ve teğmen olmuştu. ailesinin gurur kaynağı abdulselam  bakmış hakkari'de bu çocuklara rahat vermeyecekler, almış dokuz kardeşini ankara'ya getirmiş. en küçüğü 5 yaşında, diğerleri 6, 7, 12,16,18,19,20 ve 23 diye gidiyor. bu kardeşler abdulselam'ın ankara'da kiraladıkları evde kalıyorlar ve biri hariç diğerleri okuyor, 23 yaşındaki abla evde annelik yapıyor, 20 yaşındaki kardeşi ygs'ye hazırlanıyordu. baba salih ve anne zübeyde hakkari'de. baba gönüllü köy korucusu. çocuklarının geleceği kararmasın diye hasretliğe rıza göstermişler, bağırlarına taş basmışlar ve çocuklarını uzaklara göndermişler. teğmenin abisi kazakistan'da öğretmen, kardeşi de hakkari'de devlet memuru.”

“onlar şehit olurken burada ne işim var”

Şehidin kardeşleri tabutunun başında
[[Fotoğraf: AA]]

diyarbakır cezaevinde görevli olan teğmen şehit haberleri üzerine jöh’e katılmıştı. arkadaşları onun bu kararını ve sonrasını şu şekilde anlattı:

“abdülselam teğmen normalde diyarbakır cezaevinde görevli idi. ama iki teğmen arkadaşının sur'da şehit olmasından sonra çok içerlemiş ve dilekçe vererek jöh'de görev almıştı. ‘onlar şehit olurken burada ne işim var?’ demişti. ama çatışmalar esnasında kahramanca mücadele ederken şehit oldu… hakkâriliydi. ne fark eder ki nereli olduğu… yüreği bu vatan için, ay yıldızlı bayrak için çarpıyordu, bu her şeyin üstündeydi. yüreğinde bu sevdayı taşıyabilen herkes bu milletin has evladıdır zaten. babası da kahraman bir korucumuz, yüreği bu vatan için çarpanlardan. çok iyi bir evlat yetiştirip vatana, peygamber ocağına bağışlamıştı. diğerlerini de abdulselam yetiştirecekti.”

“sömestr tatiline gidiyoruz”

aile, küçük kardeşlerine abdülselam’ın öldüğünün söylenmemesini istemişti:

“dün annesine, babasına, kazakistan'daki ve hakkari'deki abilerine acı haber verildi bir heyet eşliğinde. ama ankara'dakilere bir türlü gidilemedi. baba salih;’ne olur, ankara'daki çocuklarım duymasın, buraya gelsinler, yanımızda iken paylaşalım bu acıyı’ dedi tsk yetkililerine. çoktan büyük bir heyet keçiören'deki evlerinin önünde bekliyordu zaten ama bir türlü kapıyı çalamıyorlardı. ankara'daki 9 kardeşten en büyük olan altısına acı haber bir şekilde ulaştırıldı uygun bir şekilde ve diğerlerine ‘yarın sizi sömestr tatiline, annemize, babamıza götüreceğiz’ dedi abla ve abileri. çok küçüktüler ve sevindiler, inandılar. bilmiyorlardı ki kendilerini koruyup kollayan, hakkari'den ankara'ya getirip onlara yuva açan abilerinin cenazesine gittiklerini. ama bu sabah bunu öğrenecekler maalesef... abdulselam mekânın cennet, ruhun şad olsun. merak etme bu aziz millet kardeşlerini yalnız bırakmayacak, onları senin hedeflediğin yolda yetişmeleri için her türlü desteği verecektir. rahat uyu, gözün arkada kalmasın”

bir diğer şehit, biçakcı'nın ablası pınar peker, törende kardeşinin tabutuna sarılarak, "seni de mi tabuta koyacaklardı", "sen öleceğine ben kalbimi verseydim ablam", "sen kalk, yer değiştirelim" diye ağıt yaktı.  

[[Fotoğraf: AA]]

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;