IŞİD

Hava saldırılarında iki ayda 910 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye'deki hava saldırılarında bugüne kadar en az 910 kişi öldü. Ölenler arasında 52 sivil bulunuyor.

Konular: ABD, Suriye, Ortadoğu
ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD'i hedef alan hava saldırıları ilçede büyük tahribata sebep oldu. [Fotoğraf: Özgür Tomakin / Al Jazeera Türk - Arşiv]

ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, abd liderliğindeki koalisyon güçlerinin 23 eylül'den bu yana suriye'de düzenledikleri hava operasyonunda en az 910 kişi öldü. 

gözlemevi'ne göre, ölenlerin 785'i işid, 72'si ise nusra cephesi üyesi. 

hava saldırılarında siviller de hayatını kaybetti. londra merkezli kuruluşa göre 23 eylül'den bu yana suriye'de 52 sivil hava saldırıları sonucu yaşamını yitirdi. ölen sivillerin arasında sekiz çocuk ve beş kadın da bulunuyor. 

abd daha önce hava saldırılarında sivil ölümleri yaşandığına dair bilgiler aldıklarını ve konuyu araştırdıklarını açıklamıştı. 

birlemiş milletler verilerine göre, suriye ayaklanmaların başladığı 2011 yılından bu yana yaklaşık 200 bin insan hayatını kaybetti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;