Balkanlar

Hırvatistan'da havayolu grevi

Dört sendikaya bağlı 650 personel, çalışma koşulları ve yaşanan teknik arızaları protesto ediyor. Gün boyunca yalnızca 26 sefer yapılacak.

Haberin Öne Çıkanları

26 uçuş yapılacak

Açıklama gelmedi

1989'da kuruldu

Şirket resmi sitesi üzerinden grev sebebiyle 30 uçuş ise iptal edilecek.

hırvatistan havayolları, 24 saat sürecek olan greve başladı. yaklaşık 650 çalışan tarafından düzenlenen grev sebebiyle 30 uçuşun iptal olması bekleniyor. şirket resmi sitesi üzerinden grev boyunca yalnızca 26 uçuşun gerçekleşeceğini aktardı. 

sendikaların sözcülüğünü yapan davor janusic, şirket yönetiminin düzenlenen eylemle ilgili açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını aktardı. 

hırvatistan'ın milli havayolu şirketinin merkezi ülkenin başkenti zagreb'te bulunuyor. croatia airlines star alliance'ın bölgesel bir üyesi olan havayolları şirket iç ve dış hatlarda uçuşlar düzenliyor.

2007 yılında 25 milyon hırvat kunası kar elde eden hırvatistan havayolları, şirket tarihinde en yüksek taşıdığı yolcu sayısı 1,75 milyona ulaşmıştı. 

1989'de zagreb havayolları adıyla kurulan şirketin adı 1990'da şimdiki ismini almıştı. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;